10 pozitív hatás, amit a rendszeres sport hoz az életedbe

Forrás: Dreamstime -
BikiniBody egészséges életmód sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal 10 pontban ír arról, milyen pozitív hatások miatt éri meg belevágni az életmódváltásba. 

1. Életerő

A testmozgás általánosságban segít abban, hogy több energiánk legyen, azaz erősebbnek, ellenállóbbnak bizonyuljunk a külvilág kihívásaival szemben.

2. Jó közérzet

Már pusztán a megnövekedett energiaszintünkből automatikusan következik, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Forrás: Dreamstime

3. Egészségünk őre

A jobb közérzeten és a magasabb energiaszinten felül a testmozgás nagymértékben hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, illetve helyreállításához is.

4. Szuper(wo)man-effektus

A megfelelő közérzeten és egészségen túl a rendszeres testmozgás nagyszerű képességekkel ruház fel minket. Erősebbek, gyorsabbak, hajlékonyabbak leszünk, javul az állóképességünk, ráadásul az úgynevezett koordinációs képességeinket is kedvező irányba befolyásolja.

5. Pozitív gondolkodásmód

A sport többek között akaraterőt ad, növeli az önbizalmat, segít az objektív önértékelésben, önkifejezésben. Megtanít tudatosan élni, illetve különbséget tenni a fontos és kevésbé fontos dolgok között.

6. Pozitív érzelmi változások

Segít elviselni és leküzdeni a fájdalmat, félelmeket. Szabályozza az örömöt, a haragot és az agressziót. Fegyelemre, önfegyelemre tanít. Szerepet játszik a motivációban, a kitartásban. Javítja a monotóniatűrő képességet. Pozitív hatással van a jellemünkre, az értékrendünkre.

Forrás: giphy.com

7. Stressz ellen is

Akik rendszeresen testmozgást végeznek, azok nemcsak fizikálisan, de mentálisan és pszichésen is sokkal jobban terhelhetőek, ritkábban szoronganak, kevésbé hajlamosak a depresszióra.

8. Külső megjelenés

Nyilvánvalóan csinosabbá, esztétikusabbá, vonzóbbá válunk, láthatóan tónusosabb lesz az izomzatunk, csökken a testzsírszázalékunk, javul a testtartásunk, kevésbé leszünk sápadtak. S nem utolsósorban: fiatalabbnak tűnünk, akár éveket tagadhatunk le a korunkból. Összességében tehát jobb lesz az összhatás, erősebb lesz a kisugárzásunk, minek következtében pozitívabb képet alkot rólunk a környezetünk.

9. Siker és boldogság

A sportolás hatására nemcsak az életerőnk nő, és a közérzetünk javul, de fejlődnek a testi képességeink, épül a gondolkodásmódunk és az érzelmi világunk is.

10. Az egész életedre kivetül

Azok a nagyszerű tulajdonságok, amelyekkel a sport bárkit fel tud ruházni, az egész életünkben hasznosak lesznek. Az akaraterő, az eltökéltség, az energikusság a munkában és a magánéletben is meghozza a gyümölcsét.

Tornázz mindennap Katus Attilával a LifeNetwork tévében. Várunk egy közös edzésre reggel 7-kor, délután 3-kor és este 7-kor. Nincs kifogás! Bikini body Katus Attilával!
Így készül a kockahas!http://www.life.hu/ez-zsir/20160523-minden-amit-a-kockahasrol-es-a-has-edzeserol-tudni-kell.htmlKatus Attila, aki immáron hatodik hete dolgozik együtt a BikiniBody győztesével, Teodórával, ezúttal a kockahas titkaiba avat be benneteket. Ez Zsír!ThinkstockSzámolj le a narancsbőrrel! Filléres praktikákhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160523-szamolj-le-a-narancsborrel-filleres-praktikak.htmlA narancsbőr minden nő legősibb ellensége, a mozgásszegény élet, a nem megfelelő táplálkozás, vagy éppen genetikai okok miatt alakul ki. De hogyan kell megküzdeni a narancsbőrrel, ráadásul költséghatékony módon? Most eláruljuk! Ez Zsír!OrigoÍgy válik az új étrend a mindennapok részévé - A BikiniBody dietetikusának tippjeihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-negyedik-beszamoloja.htmlAbonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden pénteken hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!OrigoKatus Attila: "Ne akarj minden eszközt bevetve, az egészségedet feláldozva a legjobban kinézni. Inkább élj egészségesen!"http://www.life.hu/ez-zsir/20160519-katus-attila-negyedik-beszamoloja-a-bikinibody-programrol.htmlKatus Attila, aki a BikiniBody program keretein belül egy fiatal lánynak, Teodórának az életmódváltását segíti és felügyeli, ezúttal arról ír, hogy milyen az ideális női test, és hogyan kell látni a különböző fogyókúrákat és diétákat, illetve miért kell ezek helyett az egészséges életet választani. Ez Zsír!--Öt hét kemény edzés után ennyit változott a BikiniBody győztesehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-kovacs-teodoraval-a-bikinibody-gyoztesevel-beszelgettunk-a-programrol.htmlTeodóra, a Life.hu és Katus Attila BikiniBody programjának győztese közel öt hete kezdett bele az életmódváltásba. Megkérdeztük tőle, hogy érzi magát, és mi változott azóta, hogy egy profi edző és dietetikus figyeli a munkáját. Ez Zsír!--3+1 gyakorlat a feszes popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160519-a-legjobb-gyakorlatok-a-feszes-popsiert.htmlA popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.