Ezekkel készülj a nyárra! A legjobb zsírégető zöldség- és gyümölcskoktélok

zsírégetés zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a nyár, vagyis a végső hajrába érkeztünk a bombaformánk eléréséhez. Az utolsó napokra néhány zsírégető zöldség- és gyümölcskoktélt ajánlunk nektek! Íme!

Paradicsom, zeller, uborka és gyömbér

Ez a legütősebb zöldségkombináció. Magas víz- és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka alapzöldség a fogyni vágyóknak, ráadásul a héjában található rostok javítják az emésztést. Ehhez jön még a paradicsom, ami szintén magas víztartalmú, emellett pedig lúgosító hatású. A zeller erős vízhajtóként veszi ki a részét a buliból, serkenti a veseműködést és a bélműködést, és a heves étvágyérzet legyőzésében is segíthet. A gyömbér semlegesíti a mérgeket, elősegíti az ételek emésztését, és szintén serkenti a bélmozgást.

Forrás: Dreamstime

Az 5 legjobb zsírégető zöldség

A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Grépfrút, ananász és kivi

Minimális kalóriatartalma miatt a grépfrút kiváló eleme bármilyen diétának. Gyorsítja a szervezet zsírégető folyamatait, illetve vizelethajtó hatása is hozzájárul a súlyvesztéshez. Az ananász elképesztően magas rosttartalma miatt serkenti az emésztést, a benne található ásványi anyagok pedig segítik egyensúlyban tartani a test vízháztartását. A kivi magas magnéziumtartalmával még jobban felpörgeti az anyagcserét, ráadásul a puffadást is segít legyőzni.

Forrás: Dreamstime

Eper, alma és ribizli

Az epret nem csak a rengeteg vitamin miatt érdemes fogyasztani: fogyókúra alatt és tavaszi méregtelenítésnél is igazi csodaszer, ugyanis magas rost- és víztartalma miatt hamar eltelíti a gyomrot, így gyorsan és hosszú időre csökkenti az étvágyat. Az alma szintén magas rosttartalommal rendelkezik, így az eperhez hasonlóan felpörgeti az anyagcserét. A ribizli magas víztartalma miatt fokozza a vesék működését, apró magvai és savtartalma miatt gyorsítja a bélműködést.

Forrás: Dreamstime

Kísérletezz!

Minden esetben azt ajánljuk, hogy kísérletezz a mennyiségekkel és az ízekkel. Természetesen más gyümölcsöket és zöldségeket is rakhatsz a koktélokba, lényeg az, hogy jóízűen és mindennap fogyaszd őket! Nem fogod megbánni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.