A gyönyörű, feszes bőr titka egyszerűbb, mint gondolnád

feszes bőr egészséges életmód étkezés interherb2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó barátunk, a kollagén, ami bőrünk feszességéért, üdeségéért is felel, 25 éves korunk után egyre csak csökken a szervezetünkben. Persze sokat tehetünk azért, hogy ne kezdjünk túl korán ráncosodni, és ne veszítsük el bőrünk rugalmasságát. Tudtad például, hogy rengeteg olyan étel van, ami segíthet a szervezetednek előállítani a kollagént? Most eláruljuk, hogy melyek azok!

Magvak

Az olajos magvak, mint a mandula, a dió és a mogyoró több szempontból is nagyon fontosak a fiatalságunk megőrzésében. Egyrészt telítetlen omega-zsírsavakban rendkívül gazdagok, amelyek a bőrfeszesítő kollagén termelődését segítik, másrészt rengeteg E-vitamint tartalmaznak, amit a legjobb bőrtápláló, öregedéslassító antioxidánsként tartanak számon.

Olajos magvak Forrás: Dreamstime

Gyümölcsök, zöldségek

Tudni kell, hogy megfelelő C-vitamin bevitele nélkül a kollagén termelődése akár teljesen leállhat. Ezért ajánljuk, hogy fogyassz elegendő mennyiségű gyümölcsöt és persze zöldségeket is, például savanyú káposztát, amelyek bőségesen tartalmaznak C-vitamint.

Savanyú káposzta Forrás: Dreamstime

Spenót

A spenót igazi csodaszer, és igencsak hatásos bőrfiatalító. Ehhez persze nyersen vagy párolva kell fogyasztani, hogy ne károsodjanak a benne lévő értékes tápanyagok, mint például a bőrfeszesítő és ránctalanító kollagén.

Spenót Forrás: Dreamstime

Zöld turmix: csodaszer egész évre

Millió cikket olvastunk róla, így nemrég úgy döntöttünk, ideje zöld turmixszal indítani a reggelt. Nem is bántuk meg, sőt azóta már nincs nap zöld ital nélkül. Tudatosan csináljuk, hogy frissebben és egészségesebben induljon a nap - megmutatjuk, hogyan!

Gomba

A gomba is azon csodaszerek csoportjába tartozik, amelyek kollagént tartalmaznak. A gombafélékben ráadásul található még niacin és szelemin is, amelyek az E-vitaminnal együtt szépítő bőrbarátok. Emellett még az antioxidáns-tartalma is igen magas, így kiváló méregtelenítő.

Gomba Forrás: Dreamstime

Lazac

A lazac az omega-3 zsírsavak leggazdagabb forrása, ami rengeteg betegség ellen nyújt védelmet: csökkenti a rák, a cukorbetegség és a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát, és még a bőrünket is széppé varázsolja. De nem csak az omega-3 hat kedvezően a szépségünkre, a lazacban lévő kalcitonin nevű hormon segít a kollagén előállításában is.

Lazac Forrás: Dreamstime

5 tipp, hogyan lassítsd le a bőröd öregedését

A szép és ápolt arc éveket fiatalít az emberen, ezért nagyon megéri odafigyelni arra, hogy mivel ápolod a bőrödet. Hidd el, ha vigyázol rá, üdeséggel és fiatalos kisugárzással fogja meghálálni. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Hosszú távú változást szeretnél? A BikiniBody dietetikusának tippjei!http://www.life.hu/ez-zsir/20160609-a-bikinibody-dietetikusanak-abonyi-orsinak-hetedik-beszamoloja.htmlAbonyi Orsi táplálkozási szakember, a Katusfood dietetikusa a BikiniBody program két és fél hónapja alatt minden héten hasznos tanácsokkal jelentkezik, hogy ezzel is közelebb kerülhessetek a célhoz, a megérdemelt bikiniformához. Ez Zsír!--A legextrémebb edzőtermek a világban, amelyektől eláll a lélegzetedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160606-a-legextremebb-edzotermek-a-vilagban-amitol-elall-a-lelegzeted.htmlAutóroncsok között súlyzózni Kijevben? Agancsok között falat mászni Japánban? Vagy éppen gyárak tetején jógázni? A testmozgás formában tart és feltölt, a legextrémebb helyszínekkel viszont még különlegesebb lehet az edzés. Ha igazi sportőrült vagy, akkor ezekre a helyszínekre érdemes egyszer ellátogatnod! Ez Zsír!--Fogyaszt és boldogsághormont szabadít fel: avagy a csípős ételek pikantériája http://www.life.hu/ez-zsir/20160606-ezert-egeszsegesek-a-pikansan-csipos-etelek.htmlMiért ajánlott időnként csípős ételeket fogyasztani? Miért egészségesek, és pontosan hogyan hatnak a szerveztre? Most kiderül! Ez Zsír!--Lapos hasat szeretnél? Edd magad vékonyra!http://www.life.hu/ez-zsir/20160606-ezeket-az-eteleket-edd-a-lapos-hasert.htmlIgaz, már a hajrában vagyunk, de még így is van pár dolog, amit megtehetünk azért, hogy a legjobb formánkban kezdjük a bikiniszezont. Ezúttal ahhoz hoztunk tippeket, hogyan érd el a vágyott lapos hasat. Ez Zsír!--Testtudat és helyes technika nélkül nem megy! Az életmódváltás első buktatóihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160609-katus-attila-otodik-beszamoloja-a-bikinibody-programrol.htmlÚjabb héten vagyunk túl, ami a Life.hu és Katus Attila közös BikiniBody programját illeti. Kíváncsi vagy, hogy halad a közös munka Teodórával, a BikiniBody győztesével? Olvasd el Attila heti beszámolóját! Ez Zsír!--Tippek a végső hajrához! A tökéletes bikinialak titkáról vallottak a Victoria's Secret-modellekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160606-victorias-secret-modellek-tippjei-a-tokeletes-bikinialakert.htmlElkerülhetetlenül beütött a nyár, a jó idő és vele a strandszezon. Íme, néhány tipp a világ leggyönyörűbb modelljeitől, akik az utolsó hajrára készítenek fel. Fogadd meg a tippjeiket, és legyél elbűvölő a strandon. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.