Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!

Forrás: Dreamstime -
kihíváséve2016 egészséges jégkrém gyümölcs fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon.

Bogyós gyümölcsfagyi

  • 10 dkg málna
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg szeder
  • 2 dl kókusztej
  • 2 kanál nyírfacukor
Forrás: Dreamstime

Néhány szem málnát, ribizlit és szedret tegyél külön, a többit turmixold le. A turmixhoz tedd hozzá a kókusztejet és a cukrot ízlés szerint, de helyette akár mézet is használhatsz. Keverd össze újra a fagyialapot, majd tedd hozzá az egész gyümölcsöket, majd mehet a mélyhűtőbe estére.

Ezt a fagyit abban az időszakban is elkészítheted, amikor nincs szezonjuk ezeknek a gyümölcsöknek. Ha fagyasztott gyümölcsökből készíted, akkor ráadásul azonnal fogyasztható is lesz a fagyi.

Miért csináld otthon?

Mi azért imádjuk a házilag készített ételeket, mert pontosan tudjuk, hogy mi kerül bele. Egy boltban vett gyümölcsös fagyi vagy jégkrém sokkal több adalékanyagot tartalmaz, mint otthon készült társa.

Sárgabarackos joghurtfagyi

  • 5 szem puhább, érett sárgabarack
  • 2 dl joghurt
  • 1 kanál méz
Forrás: Dreamstime

A sárgabarackot alaposan mosd meg, majd turmixold össze. A héját nem muszáj levenned, azt is nyugodtan beleturmixolhatod. Ezután tedd hozzá a joghurtot és a mézet is ízlés szerint. Érdemes kóstolgatni, mert ha nagyon édes a gyümölcs, a méz akár ki is maradhat. Turmixolj még egyet a keveréken, majd oszd őket jégkrémes poharakba. Egy éjszaka hűtés javasolt.

Ha kísérletező kedvű vagy, bátran próbálj ki variációkat is. Ehhez is rakhatsz például bogyós gyümölcsöket, nagyon feldobják majd.

5 dolog, amiért a sárgabarack a legjobb gyümölcs

A lédús és édes sárgabarack a nyár igazi sztárja. Imádjuk a fáról szedve, imádjuk lekvárban, süteményben, smoothie-ban és joghurtban is. Még jó, hogy egy szuperegészséges gyümölcsről van szó!

Dinnyejégkérm

  • egy szép szelet dinnye
Forrás: Dreamstime

Ez a jégkrém tényleg a világ legegyszerűbb édessége. Az egészben csak annyi a macera, hogy a dinnyét ki kell magozni. Ezután azonban csak össze kell turmixolni, majd jégkrémesformába tenni.

Tipp

Mi nagyon örülünk, hogy a gyerekkorunkban is divatosnak számító jégrémkészítő formák visszatértek, ugyanis kiválóan ki lehet használni őket ilyen egészséges édességekhez. Mielőtt beletöltenéd a formába a gyümölcspüréket, forró vízzel mosd ki őket, így a kész jégkrémet könnyen ki tudod majd venni a formákból.

A teljes kiőrlésű gabona lehet a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-teljes-kiorlesu-gabona-lehet-a-hosszu-elet-titka.htmlAzt már eddig is tudtuk, hogy a jó fajta szénhidrátokra, vagyis a teljes kiőrlésű gabonákra nagy szüksége van a szervezetünknek. A kutatók azonban most azt is kimutatták, hogy akik naponta legalább három adag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak, azok korai halálozásának kockázata 20 százalékkal alacsonyabb azokhoz viszonyítva, akik egyáltalán nem, vagy csak kevesebb ilyen gabonafélét esznek. Ez Zsír!--Nem csak a férfiak sportja! Magyar nők, akik sikert sikerre halmoznak a fociban!http://www.life.hu/ez-zsir/20160621-magyar-nok-akik-imadnak-focizni.htmlAz elmúlt hetekben mindenkit a foci tart lázban. Nem is véletlen, hiszen a magyar csapat szereplése minden várakozást felülmúl. De azt például tudtad, hogy Magyarországnak női csapata is van? És azt, hogy rengeteg magyar nő elkötelezett ez iránt a sport iránt? Ez Zsír!AFPGyaloglás, kocogás, futás – Így építs fel egy szuper kalóriaégető edzésmódszert!http://www.life.hu/ez-zsir/20160606-gyaloglas-kocogas-futas-szuper-edzesformak.htmlKatus Attila, a BikiniBody program végső hajrájában a futást ajánlja figyelmetekbe, amit teljesen kezdőként is űzhettek gyaloglással indítva, majd kocogással és futással folytatva a sort. A kalóriaégetés és a formás test garantált. Fogadd meg Katus Attila tippjeit az edzésprogram felépítéséhez! Ez Zsír!--Megfelelő légzéssel is fogyhatunk – Tanuld meg a technikát!http://www.life.hu/ez-zsir/20160610-megfelelo-legzessel-is-fogyhatunk.htmlHa diétáról van szó, mindenkinek a sport és a megfelelő étrend jut eszébe elsőként, pedig a zsírlebontásban és az anyagcsere gyorsításában a megfelelő légzésnek is nagyon fontos szerepe van. Ez Zsír!--Gondoltad volna? Csak 15 percre van szükség az egészséges élethez!http://www.life.hu/ez-zsir/20160609-csak-15-percre-van-szukseg-ahhoz-hogy-minden-problemad-megoldodjon.htmlKi ne szeretne fittebb és egészségesebb lenni? Ki ne szeretne stresszmentes életet élni? Ha te is így vagy ezzel, olvasd el a tippjeinket, amelyek mindössze 15 percet igényelnek, mégis megváltoztathatják az életedet.Ez Zsír!--Sikertörténet: 31 kilót fogyott, ma már edzőként dolgozik Annahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160601-karadi-anna-31-kilot-fogyott-az-eletmodvaltast-kovetoen-es-most-edzokent-dolgozik.htmlA 25 éves Anna, aki egy kisfiú édesanyja, hormonprobléma miatt 110 kilóra hízott a terhessége végén. A szülés után azonban újra sportolni kezdett, és később a diétát is elkezdte. Ennek köszönhetően 31 kilót adott le, habár nem ez motiválja, hanem a formás, nőiesen sportos testalkat. Anna ma már edzőként dolgozik, és másokat motivál arra, hogy ők is elérhessék ezt a célt. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.