Felér egy brutális kínzással! Ez történik a testeddel, ha nem iszol elég vizet

Forrás: giphy.com -
víz ivás kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza.

1. Sokkal nagyobb eséllyel lesznek egészségi problémáink

Komoly betegségeknél mutatták ki, hogy összefüggnek azzal, mennyi vizet fogyasztunk. így például a vesekő, a vastagbélrák és a szívroham megelőzésében is komoly szerepe van testünk belső hidratálásának. De egy egyszerű náthát is sokkal könnyebben elkaphatunk.

Forrás: Dreamstime

2. Állandó anyagcsere-problémák

Elég víz hiányában az anyagcserénk nem tud megfelelően működni. Ez pedig sok mindenre hatással van, például a súlyunkra is. De az egészségünknek sem tesz jót, ha a salakanyagok felgyűlnek a szervezetünkben.

3. Csökken az agyméret

2011-ben brit kutatók kimutatták, hogy azok a fiatalok, akik nem ittak elég vizet, sokkal rosszabbul teljesítettek problémamegoldó játékokon. A tudósok szerint ráadásul össze is zsugorodott az agyuk, ami azonban megfelelő hidratálással újra normál méretű lehet.

Forrás: giphy.com

4. Többet eszünk

A kutatások azt is kimutatták, hogy akik legalább nyolc pohár vizet elfogyasztottak egy nap, azok az étkezéseknél 75-90 kalóriával kevesebbet fogyasztottak.

5. Sokkal előbb leszünk ráncosak

Talán már köztudomású, hogy bőrünket nemcsak kívülről kell hidratálni különböző krémekkel, hogy megelőzzük az öregedést, ehhez belső hidratálásra is szükség van.

Forrás: Dreamstime

6. Rossz lesz a kedvünk

Egy 2009-es felmérésben egy kemény kardióedzésen izzasztottak meg két csoportot. Az egyik egész nap megfelelően hidratált, a másik csoport azonban alig ivott vizet. Az edzés után kikérdezték őket, és arra az eredményre jutottak, hogy a megfelelő mennyiségű vizet fogyasztó csoport felfrissült az edzés után, a másik csapat azonban fáradtságról, feszültségről számolt be.

Te sem iszol eleget? 5 tipp, hogy könnyen lecsússzon a napi 2 liter víz

Azt valószínűleg már mindenki tudja, hogy aki fogyni szeretne, annak sok folyadékot kell fogyasztania. A diétázók mégis gyakran esnek abba a hibába, hogy a jobb ízélmény miatt nem vizet, hanem üdítőt isznak. Milyen jó lenne, ha az ember ugyanúgy tudna sóvárogni a víz után, ahogy egy szelet csoki vagy egy finom sütemény után. Pedig ez nem is lehetetlen, csupán trükközni kell egy kicsit, és a sima vizet úgy kell ízesíteni, hogy az egyszerre legyen finom és egészséges. Olvasd el a life.hu cikkét!
Elképesztő sikerrel zárult BikiniBody programunk! Ennyit változott Teodóra 10 hét alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160627-katus-attila-utolso-beszamoloja-a-bikinibody-programrol-es-teodora-atalakulasarol.htmlElérkeztünk a 10 hetes BikiniBody programunk végéhez, amelynek kitűzött célja az volt, hogy 2 hónap alatt Teodóra példáján keresztül mutassuk be az olvasóknak, hogy szakemberek segítségével hogyan tudjuk az egészségi és fittségi állapotunkat növelni és ezzel együtt alakunkat és gondolkodásmódunkat formálni. Olvasd el Katus Attila utolsó beszámolóját! Ez Zsír!OrigoCsak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!http://www.life.hu/ez-zsir/20160623-egeszseges-gyumolcsos-fagyik-5-perc-alatt.htmlItt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Ez Zsír!--Nem csak a férfiak sportja! Magyar nők, akik sikert sikerre halmoznak a fociban!http://www.life.hu/ez-zsir/20160621-magyar-nok-akik-imadnak-focizni.htmlAz elmúlt hetekben mindenkit a foci tart lázban. Nem is véletlen, hiszen a magyar csapat szereplése minden várakozást felülmúl. De azt például tudtad, hogy Magyarországnak női csapata is van? És azt, hogy rengeteg magyar nő elkötelezett ez iránt a sport iránt? Ez Zsír!AFPA teljes kiőrlésű gabona lehet a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-teljes-kiorlesu-gabona-lehet-a-hosszu-elet-titka.htmlAzt már eddig is tudtuk, hogy a jó fajta szénhidrátokra, vagyis a teljes kiőrlésű gabonákra nagy szüksége van a szervezetünknek. A kutatók azonban most azt is kimutatták, hogy akik naponta legalább három adag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak, azok korai halálozásának kockázata 20 százalékkal alacsonyabb azokhoz viszonyítva, akik egyáltalán nem, vagy csak kevesebb ilyen gabonafélét esznek. Ez Zsír!--Tények és tévhitek a jógáról, aminek ma ünnepeljük a világnapjáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-joga-vilagnapja-alkalmabol-leszamolunk-a-tevhitekkel.htmlJúnius 21. a nyári napforduló napja, és tavaly óta az ENSZ felhívására a jóga világnapja is egyben. A fény győzelmét a sötétség felett azzal ünnepeljük, hogy mi is leszámolunk a jógával kapcsolatos tévhitekkel, tudatlansággal: kerüljünk közelebb a jógához. Ez Zsír!--Gyaloglás, kocogás, futás – Így építs fel egy szuper kalóriaégető edzésmódszert!http://www.life.hu/ez-zsir/20160606-gyaloglas-kocogas-futas-szuper-edzesformak.htmlKatus Attila, a BikiniBody program végső hajrájában a futást ajánlja figyelmetekbe, amit teljesen kezdőként is űzhettek gyaloglással indítva, majd kocogással és futással folytatva a sort. A kalóriaégetés és a formás test garantált. Fogadd meg Katus Attila tippjeit az edzésprogram felépítéséhez! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.