110 éven felüliek vallottak a hosszú élet titkáról

titok idős hosszú élet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a hosszú és boldog élet titka? Kik mondhatnák meg ezt jobban, ha nem a világ legidősebb emberei. Fogadd meg a tanácsukat, hogy te is száz évig élhess!

Emma Morano, 116 éves

Ő Európa legidősebb embere, Olaszországban él, és azt állítja, a hosszú élet titka az, hogy nyersen eszi a tojást, és nincs dolga férfival. A nyers tojásra még tizenévesen szokott rá, amikor az orvosok vérszegénység ellen javasolták neki a fogyasztását. Sokáig napi három volt az adagja, de az utóbbi időben ezt kettőre csökkentette. 1938-ban véget ért egy boldogtalan házassága, és azóta nem adta be a derekát senkinek, mert soha többé nem szeretné, ha bárki is uralkodni akarna felette.

Emma Morano Forrás: AFP/Olivier Morin

Flossie Dickey, 110 éves

A Washington államban található Spokane városában él, és amikor arról faggatták, mitől él ilyen sokáig, csak annyit felelt, fogalmas sincs, nem is érdekli. Annyi azért kiderült, hogy kedvenc időtöltése a szunyókálás, talán ez lehet a titok?

Fossie Dickey Forrás: Origo

Agnes Fenton, 110 éves

New Jersey-i lakos, gyereke nincs, ellenben napi három doboz sört és egy pohár whiskyt mindennap ledönt. Sörből a Miller High Life, whiskyből pedig a Johnnie Walker a kedvence, bár az utóbbi időben – rosszabbodó étvágya miatt – ápolói nem engedik ennyit inni.

Agnes Fenton Forrás: Instagram/nlc1203

Jessie Gallan, 109 éves

Hasonlóan gondolkodik a Skóciában élő Jessie Gallan, aki szintén azt tartja a hosszú élet egyik titkának, hogy tartózkodik a férfiaktól. Emellett azért mindig is sokat mozgott, és minden reggel megeszik egy nagy tál zabkását.

Jessie Gallan (balról a második) közös képen Pearl Mitchell-lel (103), Ina Gallal (103) és Isobel Robertsonnal (101) Forrás: Northfoto

Ókava Miszao, 117 éves

Ókava Miszao már nem él ugyan, de 116 évével minden idők legtovább élő személye volt, és amit eltanulhatunk tőle: sok szusi, sok pihenés és napi nyolc óra alvás.

Ókava Miszao Forrás: AFP

Gertrude Weaver, 116 éves

Gertrude Weaver Arkansasból szintén megérte a 116. életévét, és ezt azzal magyarázta, hogy mindig úgy viselkedett a többi emberrel, ahogy szerette volna, hogy vele is viselkedjenek.

Forrás: grg.org
Bata Szilvia világbajnok fitneszmodell: "Alázat, felkészültség és akaraterő nélkül nem megy"http://www.life.hu/ez-zsir/20160628-bata-szilvia-fitneszmodell-beszelt-a-versenyzesrol-es-eletmodjarol.htmlA 23 éves Bata Szilvia fiatal kora ellenére rengeteg eredményt tud már felmutatni. Nem is csoda, hiszen alázat, felkészültség és akaraterő jellemzi Szilvi hozzáállását, ráadásul rengetegen támogatják, többek között a párja is, hogy a legjobbat hozhassa ki magából. Ez Zsír!OrigoFelér egy brutális kínzással! Ez történik a testeddel, ha nem iszol elég vizethttp://www.life.hu/ez-zsir/20160627-feler-egy-brutalis-kinzassal-ez-tortenik-a-testeddel-ha-nem-iszol-eleg-vizet.htmlAz emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ez Zsír!OrigoCsak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!http://www.life.hu/ez-zsir/20160623-egeszseges-gyumolcsos-fagyik-5-perc-alatt.htmlItt az idei nyár első hőségriasztása. Ahelyett, hogy legszívesebben bebújnál a hűtőszekrénybe, próbáld ki az egészséges jeges finomságokat, amiket te is pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. Ez Zsír!--A teljes kiőrlésű gabona lehet a hosszú élet titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-teljes-kiorlesu-gabona-lehet-a-hosszu-elet-titka.htmlAzt már eddig is tudtuk, hogy a jó fajta szénhidrátokra, vagyis a teljes kiőrlésű gabonákra nagy szüksége van a szervezetünknek. A kutatók azonban most azt is kimutatták, hogy akik naponta legalább három adag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztanak, azok korai halálozásának kockázata 20 százalékkal alacsonyabb azokhoz viszonyítva, akik egyáltalán nem, vagy csak kevesebb ilyen gabonafélét esznek. Ez Zsír!--Nem csak a férfiak sportja! Magyar nők, akik sikert sikerre halmoznak a fociban!http://www.life.hu/ez-zsir/20160621-magyar-nok-akik-imadnak-focizni.htmlAz elmúlt hetekben mindenkit a foci tart lázban. Nem is véletlen, hiszen a magyar csapat szereplése minden várakozást felülmúl. De azt például tudtad, hogy Magyarországnak női csapata is van? És azt, hogy rengeteg magyar nő elkötelezett ez iránt a sport iránt? Ez Zsír!AFPTények és tévhitek a jógáról, aminek ma ünnepeljük a világnapjáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160621-a-joga-vilagnapja-alkalmabol-leszamolunk-a-tevhitekkel.htmlJúnius 21. a nyári napforduló napja, és tavaly óta az ENSZ felhívására a jóga világnapja is egyben. A fény győzelmét a sötétség felett azzal ünnepeljük, hogy mi is leszámolunk a jógával kapcsolatos tévhitekkel, tudatlansággal: kerüljünk közelebb a jógához. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.