Készen állsz a következő kihívásra? Július a gyümölcsevés hónapja!

Forrás: giphy.com -
kihíváséve2016 próba július gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A futás hónapja után a július a gyümölcsevés próbája lesz, a kihívás évének következő megmérettetése ugyanis arról szól, hogy mindennap együnk gyümölcsöt. 

Nem is találhattunk volna erre megfelelőbb hónapot a júliusnál, amikor rengeteg szezonális gyümölcsöt ehetünk. Igaz, hogy az eper szezonja szépen lassan elmúlt, de a cseresznye, a meggy, a málna, az őszi- és sárgabarack, a szeder, a ribizli, a ringló, a szilva, a sárga- és görögdinnye szezonja még mind-mind előttünk van.

Forrás: Dreamstime

Ezeknek a legtöbbjét már most is megtalálhatod a boltokban és a piacokon, habár van, amiből még csak importáru van, amit nem igazán javaslunk. Nyáron végre kihasználhatjuk, hogy kizárólag a hazai, szezonális termékeket fogyasszuk.

Tipp!

A gyümölcs természetesen frissen, önmagában a legjobb, de egészséges finomságokat is készíthetsz belőle. A nagy melegben biztosan jólesik majd egy gyümölcsös fagyi vagy jégkrém. Tudd meg cikkünkből, hogyan készítheted el ezeket 5 perc alatt házilag.

Miért tarts velünk?

A gyümölcsökről általánosságban elmondható, hogy rengeteg vitamint, ásványi anyagot, rostot, antioxidánst és vizet tartalmaznak. Így pedig erősítik az immunrendszert, hidratálják a bőrt, és lassítják az öregedését, segítik a méregtelenítést és az anyagcsere megfelelő működését, amivel elejét veheted az elhízásnak is.

Forrás: giphy.com

Mikor fogyaszd?

A rengeteg jótékony hatásuk miatt a gyümölcsök az egészséges táplálkozás fontos részét képezik. A természetes cukortartalmuktól sem kell megijedni, csak arra kell odafigyelni, hogy mikor fogyasztod el a napi mennyiséget. A legideálisabb, ha reggel vagy délelőtt eszel gyümölcsöt, este pedig inkább zöldséget fogyassz.

Mondjátok el nekünk!

Tapasztalataitokról az esemény Facebook-oldalán tudtok beszámolni, ahova fotóitokat is várjuk. Az Instagramra a #lifekihívás és a #lifekihívásgyümölcs hashtaggel töltsétek fel fotóitokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.