A lángos, a palacsinta és a hamburger vonzásában - 5 tipp, hogy ne hízz el nyaralás alatt!

Forrás: Dreamstime -
palacsinta egészséges étkezés lángos hamburger egészség nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egész tavasszal és nyár elején kitartóan küzdünk, hogy elérjük a hőn vágyott bikinialakot, de a kitartás általában az első nyaralásig tart. Persze természetes, hogy az ember egy kicsit jobban elengedi magát a szabadsága alá, de nem éri meg átesni a ló túlsó oldalára, hiszen a nyaralás alatt vissza is hízhatjuk a leadott kilókat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. 

Készülj fel az utazásra!

Ha csak a Balatonra ugrotok le, akkor nem feltélenül kell szendvicseket csomagolni az útra, de például egy horvátországi kiruccanás alkalmával mindenképpen ajánlatos. Ezzel azt is elkerülheted, hogy farkaséhesen érkezz meg, és rögtön az első gyorséttermi ételt beburkold. A teljes kiőrlésű zsemléből készített szendvicsek mellé gyümölcsöt és magvakat is csomagolhatsz, de akár egészséges muffinokat is készíthetsz az útra.

Forrás: Dreamstime

Ne hagyd ki a reggelit!

Bizonyított, hogy ha átugorjuk a reggelit, sokkal nagyobb esély van arra, hogy a nap folyamán többször is túlesszük magunkat. Ezt pedig érdemes elkerülni. A nyaralás alatt ráadásul nyugodtan lelassíthatsz, így átadhatod magad annak az élménynek, hogy a reggeli napsütésben az erkélyen élvezd a finom falatokat.

Forrás: Dreamstime

Próbáld ki a kuriózumokat!

Ha idegen országba utazol, nem kell kihagynod az ország jellemző ételeit. Párizsban egyél bagettet, Olaszországban tésztát, de a Balatonnál is ehetsz lángost. Hogy mire kell figyelni? Elsősorban arra, hogy ne vacsorára edd ezeket, és az sem árt, ha egy aktív délután vár rátok az ebéd után, így máris ledolgozhatjátok. A mennyiségekre mindenesetre érdemes figyelni, egy lángost egyetek meg ketten.

Forrás: Dreamstime

A koktélokkal óvatosan!

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az alkoholnak is magas kalóriatartalma van. Nem is beszélve a koktélokról, amelyek sokszor tele vannak szirupokkal, gyümölcslevekkel, tejszínnel. Így ezekből érdemes minél kevesebbet fogyasztani. Akkor inkább egy kis fröccs társaságában élvezzétek a naplementét.

Forrás: Dreamstime

All you can eat!

Az all you can eat nyaralások a lehető legveszélyesebbek. Itt ugyanis gyakrabban beüt a rendszeres túlevés. De ne akarjunk minden lehetséges pénzt leenni, hiszen ennek az egészségünk látja majd kárát. Egyél lassan, így érezni fogod, hogy mikor teltél meg. Ezzel a módszerrel a túlevés könnyen elkerülhető.

Forrás: Dreamstime
3+1 applikáció, hogy egészségesen étkezzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160712-applikaciok-az-egeszseges-etkezesert.htmlSokszor még abban is nehéz eligazodni, hogy melyik étel egészséges, és melyik nem, miben mennyi az adalékanyag, és mennyi kalóriát tartalmaz. De a legújabb applikációk már ebben is segítenek! Ez Zsír!OrigoIrigylésre méltó külső – Ők a legjobb testű nők 50 felett! http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-cindy-crawford-demi-moore-elle-mcpherson-a-legjobb-testu-50-feletti-nok.htmlSokan azt gondolják, hogy a fiatalság túlságosan is hamar elmúlik. De ki merné azt mondani ezeket a csodálatos nőket látva, hogy 50 felett már semmi izgalmas nem vár, csak az öregedés? Ez Zsír!--Szakadt póló kontra dögös fitneszcucc – Te melyiket választanád?http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-markas-holmikban-jobban-teljesitunk-az-edzoteremben.htmlEgy friss kutatás szerint a designermárkák olyan hatással vannak szervezetünkre, hogy rögtön jobban teljesítünk az edzőteremben. Még érdekesebbé teszi a jelenséget a tény, hogy csupán placebohatásról van szó. De mégis mit jelent ez? Ez Zsír!OrigoÉdesapja betegsége motiválta az Európa-bajnok fitneszmodellt, Gazdag Adriennthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160706-gazdag-adrienn-fitneszmodellt-kerdeztuk-eletmodjarol-versenyeirol.htmlA 31 éves Gazdag Adrienn gyerekkora óta sportrajongó, de a fitneszben talált rá igazán önmagára. Ez a szenvedélye, ahogy ő fogalmaz, él-hal érte. De nemcsak a sport teszi ki az életét, emellett ugyanis halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket oktat. Ez Zsír!OrigoMiért gyűlölik a nők a testüket?http://www.life.hu/ez-zsir/20160705-egyes-nemzeteknel-a-nok-80-szazaleka-gyuloli-a-testet.htmlEgy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát. Ez Zsír!--Tücskök, férgek, giliszták, lárvák – a legjobb ételek diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160704-a-rovarok-a-jovo-etelei-es-meg-a-fogyokuraban-is-segitenek.htmlÉhes vagy? Mit szólnál egy kis fűszeres szöcskéhez némi kukacmártással? A legtöbb nyugati embernek egy ilyen fogás gondolatától is felfordul a gyomra, pedig a rovarfogyasztás a világ számos pontján bevett gyakorlatnak számít, főként kiváló tápértéküknek köszönhetően. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.