Így kerülj bomba formába az esküvődre: vesd be a menyasszonydiétát!

Forrás: Dreamstime -
esküvő diéta menyasszony készülődés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha karcsú szeretnél lenni az esküvőd napján, nyugodtan elfelejtheted a kamudiétákat, a gyorsdiétákat és a sztárok által népszerűsített programokat. Sokkal jobb, ha a napi kalóriaszükségletet tiszta élelmiszerekkel biztosítod: friss gyümölcsökkel, friss zöldségekkel, alacsony zsírtartalmú tejtermékekkel, teljes kiőrlésű gabonával és egészséges zsírokkal.

Ez azt jelenti, hogy kerülni kell a feldolgozott élelmiszereket, a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket, az édesített vagy mesterséges édesítőszerrel készült italokat, a fehér kenyeret és a fehér rizst, és korlátozni vagy mellőzni kell az alkoholfogyasztást is.

Forrás: Dreamstime

Néhány tipp arra, hogyan lehet kitartani a menyasszonydiéta mellett:

Csak egyszerűen!

Mivel rövidtávú tervről van szó, nem kell túl kreatívnak lenni, és bonyolult receptekkel és ismeretlen alapanyagokkal dolgozni. Egyél ismerős ételeket, illetve válaszd a megszokott ételek egészségesebb változatát. Például kenyérből teljes kiőrlésűt, tejből alacsony zsírtartalmút.

Figyeljünk oda a kalóriára!

Ha tényleg csak azt eszel, ami a tiszta étkezési tervben található, valószínűleg nem lesz szükség kalóriaszámlálásra. A biztonság kedvéért azért az első héten vezess étkezési naplót, hogy megbizonyosodj arról, hogy megfelelő mennyiségeket fogyasztasz mindenből. A diétát ötvözd tornával és kardióedzéssel a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Forrás: Dreamstime

Ütemezzünk be egy előkészítő napot!

Tervezz be minden héten egy olyan napot, amikor az egész hétre előre előkészíted az ételeket. Ilyenkor kell megtölteni a kis zacskókat felvágott zöldségekkel, elkészíteni a sovány pulyka- vagy csirkehúsokat és a főtt tojásokat. Érdemes vizespalackokat is kikészíteni a rohanós napokra, és feltölteni a hűtőt gyümölcsökkel arra az esetre, amikor rád tör az édességvágy.

Gondoltad volna? Csak 15 percre van szükség az egészséges élethez!

Ki ne szeretne fittebb és egészségesebb lenni? Ki ne szeretne stresszmentes életet élni? Ha te is így vagy ezzel, olvasd el a tippjeinket, amelyek mindössze 15 percet igényelnek, mégis megváltoztathatják az életedet.

Éljünk egy kicsit!

Csaló napot nem engedhetsz meg magadnak az idő rövidsége miatt, egy-egy csaló étkezést viszont igen. Ilyenkor egyetlen étkezés erejéig megajándékozhatjuk magunkat valami ínyencséggel. Ez lehetőleg valamilyen könnyű, mondjuk túrós édesség legyen, de akár egy egészséges jégkrémet is készíthetsz magadnak!

Forrás: Dreamstime

Többet ad a vártnál!

A karcsúságon kívül természetesen számos más előnnyel is jár ez a tisztító étrend. A létfontosságú tápanyagoknak köszönhetően a bőröd, a körmöd és a hajad ragyogóvá válik, és hosszú távon is javul az általános egészségi állapotod.

Végül is nincs is szexibb egy gyönyörű menyasszonynál, egy egészséges nászutasnál, és egy fitt, boldog friss házasnál.

3+1 applikáció, hogy egészségesen étkezz

Sokszor még abban is nehéz eligazodni, hogy melyik étel egészséges, és melyik nem, miben mennyi az adalékanyag, és mennyi kalóriát tartalmaz. De a legújabb applikációk már ebben is segítenek!
Szakadt póló kontra dögös fitneszcucc – Te melyiket választanád?http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-markas-holmikban-jobban-teljesitunk-az-edzoteremben.htmlEgy friss kutatás szerint a designermárkák olyan hatással vannak szervezetünkre, hogy rögtön jobban teljesítünk az edzőteremben. Még érdekesebbé teszi a jelenséget a tény, hogy csupán placebohatásról van szó. De mégis mit jelent ez? Ez Zsír!OrigoIrigylésre méltó külső – Ők a legjobb testű nők 50 felett! http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-cindy-crawford-demi-moore-elle-mcpherson-a-legjobb-testu-50-feletti-nok.htmlSokan azt gondolják, hogy a fiatalság túlságosan is hamar elmúlik. De ki merné azt mondani ezeket a csodálatos nőket látva, hogy 50 felett már semmi izgalmas nem vár, csak az öregedés? Ez Zsír!--Tücskök, férgek, giliszták, lárvák – a legjobb ételek diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160704-a-rovarok-a-jovo-etelei-es-meg-a-fogyokuraban-is-segitenek.htmlÉhes vagy? Mit szólnál egy kis fűszeres szöcskéhez némi kukacmártással? A legtöbb nyugati embernek egy ilyen fogás gondolatától is felfordul a gyomra, pedig a rovarfogyasztás a világ számos pontján bevett gyakorlatnak számít, főként kiváló tápértéküknek köszönhetően. Ez Zsír!--10 ok, amiért nem fogyszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160701-okok-amiert-nem-fogysz.htmlÚgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek! Ez Zsír!--Miért gyűlölik a nők a testüket?http://www.life.hu/ez-zsir/20160705-egyes-nemzeteknel-a-nok-80-szazaleka-gyuloli-a-testet.htmlEgy friss kutatás 13 országban végzett felmérést a nők között arról, hogy mennyire elégedettek a testükkel. A végeredmény sokkoló lett. Egyes nemzeteknél a nők 80, vagy akár 90 százalékának nem tetszik az, amit a tükörben lát. Ez Zsír!--110 éven felüliek vallottak a hosszú élet titkáról http://www.life.hu/ez-zsir/20160629-100-even-feluliek-vallanak-a-hosszu-elet-titkarol.htmlMi a hosszú és boldog élet titka? Kik mondhatnák meg ezt jobban, ha nem a világ legidősebb emberei. Fogadd meg a tanácsukat, hogy te is száz évig élhess! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.