5 meglepő ok, amiért a bicikli a legjobb sport

Forrás: giphy.com -
egészség bicikli egészséges életmód sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt tudjuk, hogy a biciklizés nagyon jó kalóriaégető sport, de számos olyan más jótékony hatást is kimutattak, amiket elsőre nem is gondoltunk volna róla. Tehát ha idáig nem voltál lelkes biciklifan, most ideje azzá válni!

1. Segít koncentrálni

Már korábban is felfedezték a kapcsolatot a rendszeres testmozgás és a koncentráció képessége között. Nemrégen azonban kiderült, hogy ez a biciklizőkre különösen érvényes. Dániában 20 ezer iskolással végeztek felmérést, és kiderült, hogy azok a diákok, akik mindennap biciklivel járnak iskolába, sokkal jobban koncentrálnak, és a memóriájuk is jobb.

Forrás: Dreamstime

2. Erősíti az immunrendszert

Lehet, hogy a bicikli egy influenza elleni oltásnál is jobb? Egy Hollandiában végzett felmérés szerint azok a dolgozók, akik kerékpárra járnak dolgozni, sokkal kevesebbszer hiányoznak a munkahelyükről betegség miatt.

3. Energikusabb leszel

Akik biciklivel járnak, sokkal ellenállóbbak a fáradtsággal szemben, ráadásul kevésbé feszültek. A kutatások szerint ez egyébként nem igaz azokra, akik hetente többször magas intenzitással végzik ezt a testmozgást. Az alacsony és közepes intenzitású biciklizés (például hetente háromszor 20 perc) a legideálisabb ebből a szempontból.

Forrás: giphy.com

4. Segít az alvásban

A napi 30 perc biciklizés átlagosan egy órával több alvást eredményez, ráadásul kétszer olyan gyorsan tudnak elaludni a kerékpárt preferálók. Ha tehát alvási zavarokkal küzdesz, pattanj biciklire délután, és tekerj egy kört.

5. Megnyugtat

A kutatók a fókuszálásban, a ritmikus ismétlődésben látják a bicikli nyugtató hatását. Még inkább érvényesül ez a hatás, ha nem a városban, hanem a természetben tekerünk. Éld át te is a meditatív pedálozást!

Forrás: Dreamstime

3 bringaút itthon, ahol magával ragadhat a tekerés élménye

Kényelmes, szórakoztató, és jót tesz testednek-lelkednek. Nem csoda, hogy a kerékpározás itthon is egyre népszerűbb közlekedési forma, és jó hír a bringarajongóknak, hogy nemcsak új utak épülnek szerte az országban, hanem a jelenleg meglévő kerékpárút-hálózatokat is folyamatosan fejlesztik és bővítik. Mutatjuk is a kedvenceinket!
A lángos, a palacsinta és a hamburger vonzásában - 5 tipp, hogy ne hízz el nyaralás alatt!http://www.life.hu/ez-zsir/20160713-tippek-nyaralasra-az-egeszseges-etkezeshez.htmlEgész tavasszal és nyár elején kitartóan küzdünk, hogy elérjük a hőn vágyott bikinialakot, de a kitartás általában az első nyaralásig tart. Persze természetes, hogy az ember egy kicsit jobban elengedi magát a szabadsága alá, de nem éri meg átesni a ló túlsó oldalára, hiszen a nyaralás alatt vissza is hízhatjuk a leadott kilókat, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. Ez Zsír!OrigoSzakadt póló kontra dögös fitneszcucc – Te melyiket választanád?http://www.life.hu/ez-zsir/20160708-markas-holmikban-jobban-teljesitunk-az-edzoteremben.htmlEgy friss kutatás szerint a designermárkák olyan hatással vannak szervezetünkre, hogy rögtön jobban teljesítünk az edzőteremben. Még érdekesebbé teszi a jelenséget a tény, hogy csupán placebohatásról van szó. De mégis mit jelent ez? Ez Zsír!OrigoÉdesapja betegsége motiválta az Európa-bajnok fitneszmodellt, Gazdag Adriennthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160706-gazdag-adrienn-fitneszmodellt-kerdeztuk-eletmodjarol-versenyeirol.htmlA 31 éves Gazdag Adrienn gyerekkora óta sportrajongó, de a fitneszben talált rá igazán önmagára. Ez a szenvedélye, ahogy ő fogalmaz, él-hal érte. De nemcsak a sport teszi ki az életét, emellett ugyanis halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket oktat. Ez Zsír!OrigoVízparton hűsölsz? Használd ki a víz erejét a jógában is!http://www.life.hu/ez-zsir/20160701-hasznald-ki-a-viz-erejet-a-jogaban.htmlA bolygónk és a testünk is körülbelül 70%-ban víz. A víz a természetben és a testünkben is lehet nyugodt és tükörsima, tud finoman fodrozódni, lágyan áramlani, hullámozni, elemi erővel mozogni, és vízesésként zuhogni. Lehet finom vízpermet vagy pára, lehet áradó folyó. Néha engedni kell folyni a maga útján, de ha mederbe tereled, irányítottan lehet használni a vízben rejlő szelíd, de hatalmas erőt. A nyári időszak tüzét jól ellensúlyozhatja a víz hűsítő lágysága. Ez Zsír!--10 ok, amiért nem fogyszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160701-okok-amiert-nem-fogysz.htmlÚgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek! Ez Zsír!--110 éven felüliek vallottak a hosszú élet titkáról http://www.life.hu/ez-zsir/20160629-100-even-feluliek-vallanak-a-hosszu-elet-titkarol.htmlMi a hosszú és boldog élet titka? Kik mondhatnák meg ezt jobban, ha nem a világ legidősebb emberei. Fogadd meg a tanácsukat, hogy te is száz évig élhess! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.