A nyár legmenőbb sütije: így készül a sajttorta

Forrás: Dreamstime -
sütemény gyümölcs sajttorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miért imádjuk a sajttortát, különösen nyáron? Mert a forróságban egy könnyű, nem túl édes, frissítő édességre vágyunk. Így amikor nem a házi készítésű jégkémre szavazunk, akkor jöhet a sajttorta.

Az alaptorta elkészítése

Hozzávalók:

  • 180 g teljes kiőrlésű keksz
  • 75 g vaj
  • 500 g mascarpone
  • 125 ml tejföl
  • 150 g nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
  • 3 tojás
Forrás: Dreamstime

A kekszet darálóban zúzd össze, majd keverd össze a felolvasztott vajjal. Az így kapott masszát nyomkodd bele a tortasütő forma aljába. 180 fokon 10 percig süsd elő. Közben a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a tojást robotgépben keverd össze. Ha alaposan összekeverted, öntsd rá az elősütött lapra, majd tedd vissza a sütőbe. 50-60 perc alatt készre sül. Ne ijedj meg, ha a sütőbe nézve azt látod, hogy nagyon megemelkedett. Ahogy kiveszed a melegből, majd szépen visszamegy. Ha kihűlt a torta, mehet is a hűtőbe.

Így dobd fel!

Azért is nagyon érdemes nyáron belevágni a sajttorta tökéletesítésébe, mert ilyenkor teremnek a bogyós gyümölcsök, amik szuperül passzolnak a sajttortához.

Forrás: Dreamstime
  1. Az első variáció, hogy a szedret, málnát vagy ribizlit belesütöd a tortába. 200 gramm gyümölcsöt keverj hozzá a robotgéppel összekevert masszához, majd kanállal forgasd át még egyszer. És már mehet is a sütőbe
  2. A második variáció szerint a készre sült és lehűtött torta tetejét jól megpakoljuk gyümölcsökkel. Erre jöhet egy gyorsan szilárduló zselatinréteg. Ebben az esetben el ne felejtsd, hogy a tortaforma kapcsos szélét nem szabad levenni a hűtés közben, különben nem tudod megcsinálni a zselét.
  3. A harmadik variáció az, hogy a kedvenc gyümölcsödből főzöl egy sűrű krémet. 200 gramm gyümölcsöt (akár fagyasztottat is, ha nem nyáron készíted) 2 evőkanál cukorral és egy kiskanál citrommal forralj össze. Ezután egy szitán átpasszírozhatod, ha zavarnak a bogyós gyümölcsök magjai. Ezután egy evőkanál keményítővel forrald újra össze a gyümölcsöt, majd öntsd a torta tetejére, és hűtsd pár órán keresztül. Amikor megszilárdult, vedd le a tortaforma szélét, és már tálalhatod is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.