Az olimpia legsportszerűbb párosa döntőbe jutott

Forrás: AFP/Pedro Ugarte -
hosszútávfutás sportszerű olimpia RioLife2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női 5000 méteres síkfutás végén egymásban bukott fel Nikki Hamblin és Abbey D'agostino, de egymást bíztatva sikerült bebicegniük a célba. Ezzel a sportszerű húzással pedig a döntőbe is bejutottak.

Örökké emlékezetes jelenet marad a női 5000 méteres síkfutás vége. Az új-zélandi Nikki Hamblin és Abbey D'agostino ugyanis felbukott egymásban, így a mezőnytől is jócskán lemaradtak. Először Nikki szorult bátorításra, de miután Abbey felsegítette kiderült, hogy az utóbbi térde kibicsaklott: pár lépés után összeesett.

Forrás: AFP/Johannes Eisele

Ekkor Nikki próbált segíteni a versenyzőn, de az meggyőzte az új-zélandi sportolót, hogy nélküle fusson be a célba, mert nem biztos, hogy ő egyáltalán lábra tud állni. Végül Abby is befutott, akit Nikki a célvonalban várt, hogy együtt ünnepelhessenek. Ők lettek az utolsók, de a bírákat meghatotta ez a sportszerű viselkedés, így a női 5000 méteres síkfutás elődöntőjéből bejuttatták őket a döntőbe.

Forrás: AFP/Pedro Ugarte

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.