7 nyomós érv, hogy miért egyél csokit

Forrás: Tumblr -
csoki egészség étcsokoládé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csokoládéról sok tévhit él az emberekben. Sokan a bűnös élvezetek közé sorolják, néhányan viszont szuperegészségesnek tartják. Az igazság ott kezdődik, hogy ez a két tábor két különböző dologról beszél. Ami valóban nem túl egészséges, az a tejcsoki, mert nem sok kakaóbabot tartalmaz, ellentétben a jó minőségű étcsokoládéval, amit napi szinten érdemes fogyasztani.

1. A szív barátja

Az étcsokoládéban rejlő flavonoidok csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Segít megőrizni, vagy éppenséggel visszaállítani az erek rugalmasságát is azzal, hogy gátolja a vérlemezkék összetapadását.

Forrás: Dreamstime

2. Antioxidánsokban gazdag

Sokan nem tudják, de a 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé annyi antioxidánst tartalmaz, ami már az áfonyával vetekszik. Ezzel hozzájárul az immunrendszer egészségéhez: védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

3. Ásványi anyagok és vitaminok

A, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitamin mellett vasat, magnéziumot, kalciumot, foszfort, mangánt, káliumot és cinket tartalmaz.

Forrás: Tumblr

4. Kávé helyett

A kakaóbabban lévő teobrominnak a koffeinhez hasonló fiziológiai hatása van: élénkít, és fokozza a szellemi aktivitást, ráadásul ugyanolyan gyorsan fejti ki a hatását, mint a kávé.

5. Jót tesz a bőrnek

Az étcsokoládét pakolásként is érdemes alkalmazni, hiszen az antioxidánsok külsőleg is jó hatással vannak a bőrünkre. Az nagyon fontos, hogy ne hígítsd tejjel, mert a jótékony tulajdonsága így elvész. Csupán az étcsokit magát melegítsd fel.

Forrás: Dreamstime

6. Boldogsághormonok

A kakaóbab feniletilamint tartalmaz. Ez az a vegyület, amit például a szerelembe esés folyamán állít elő a szervezetünk. A feniletilamin pedig dopamintermelésre sarkallja az agyunkat. Emellett a csoki triptofántartalma növeli a szerotoninszintet is. Vagyis dupla boldogsághormonról van szó.

7. A fogyókúrában is segít

Az étcsokoládé jól beilleszthető a fogyókúrába is, mert rosttartalma miatt kedvezően hat a bélrendszerre, és segít azt az érzetet kelteni, hogy megvolt a napi nassolás. Minden délelőtt vagy ebéd után érdemes bekapni egy kockával. És nem kell buzgón rágni, csak hagyd elolvadni a szádban. Élvezd a minőségi csokoládéélményt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.