Készen állsz a szeptemberi kihívásra? Jöhet a húsmentes hónap!

Forrás: giphy.com -
kihíváséve2016 hús kihívás szeptember vega
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb hónap, újabb kihívás. Az augusztusi sportkihívás után más terepre evezünk, és a húsmentes étkezéssel barátkozunk a kihívás éve 2016 projektünkben.

Miért éri meg ebben a hónapban is velünk tartani?

1. Először is, rengeteg új alapanyagot megismerhetsz. A változatos táplálkozás nagyon fontos, ezért érdemes egy hónapra a megszokott húst elhagyni, amivel kicsit rákényszeríti magát az ember arra, hogy elkezdjen új dolgokat keresni. A csicseriborsó, a vörös lencse, a különböző babok, a quinoa, az árpa, a köles, a bulgur, a hajdina és a legkülönfélébb zöldségek tárháza nyílhat meg előtted. Érdemes kísérletezni!

Forrás: giphy.com

2. A legújabb kutatások szerint a hús elhagyása erősíti az immunrendszer működését, csökkenti a daganatok és más, civilizációnkkal és életmódunkkal összefüggő betegségek, például az elhízás kockázatát. Az emésztőrendszernek is jót tesz, sokkal könnyebb ugyanis a növényi eredetű ételeket megemészteni, mint az állati eredetűeket.

3. Igaz, legtöbbször a tavaszt, az újjászületés idejét szoktuk méregtelenítéssel kezdeni, de sokunknak az ősz is az újrakezdés időszaka, így ekkor is érdemes egy tisztítókúrát tartani. Ehhez pedig kapóra jön a húsmentes hónap!

Tapasztalataitokról az esemény Facebook-oldalán tudtok beszámolni, ahova a fotóitokat is várjuk. Az Instagramra a #lifekihívás és a #lifekihívásvegahónap hashtaggel töltsétek fel fotóitokat.

A magyar vagy a külföldi celebpopsik voltak a nyár legformásabb idomai? Szavazz!http://www.life.hu/ez-zsir/20160829-a-magyar-vagy-a-kulfoldi-celebpopsik-voltak-a-nyar-legformasabb-idomai-szavazz.htmlHabár az időjárás még kecsegtet néhány meleg nappal, a nyár hivatalosan már csak szerdáig tart, így ideje összeszedni az idei szezon legformásabb celebfenekeit. Íme! Ez Zsír!OrigoVedd fel a fonalat: jógagyakorlatok a koncentráció növelésére és a figyelem fejlesztésérehttp://www.life.hu/ez-zsir/20160829-jogagyakorlatok-a-koncentracio-novelesere-a-figyelem-fejlesztesere-a-jogaklikktol.htmlBecsöngettek. A hűvösebb éjszakák figyelmeztetnek rá, hogy vége a nyárnak, kezdődik az iskola, csatasorba kell állnunk, a munkahelyen feladatok várnak ránk. Ám a szeptember az újrakezdést is magában hordozza, csak döntés kérdése, hogy ez eltökéltté, motiválttá tesz, vagy naphosszat csak a nyarat siratjuk. Ez Zsír!--Micsoda fotó! Vajna Timi egy unikornissal a fenekén edzhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160828-vajna-timi-az-edzoterembol-posztol-unikornissal-a-popsijan.htmlVajna Timi viccesre vette a figurát: egy edzőtermi fotóját tunningolta fel egy unikornis és tigris csatájával. Ez Zsír!OrigoForró fotóval búcsúzik a nyártól Tücsihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160828-tucsi-musorvezeto-bikinis-keppel-bucsuzik-a-nyartol.htmlA műsorvezető nem aprózta el a a dögös bikinis képek posztolását idén nyáron. A szép időknek azonban lassan vége, Tücsi ugyanis az utolsó nyári hétvégét ünnepelte. Ez Zsír!--Brooklyn Beckham csupa izom testével nem tudnak betelni rajongói http://www.life.hu/ez-zsir/20160828-brooklyn-beckham-egyre-izmosabb.htmlNem is csodálkozunk rajta, hogy a tinilányok kedvence a fiatal zenészfiúk mellett Brooklyn Beckham lett, aki az elmúlt évben rengeteget férfiasodott, és izmosodott. Ez Zsír!--Ha csak egyszer mondasz nemet a cukros üdítőkre, azzal is sokat teszel az egészségedérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160825-eleg-egyetlen-pohar-cukros-udito-helyett-vizet-inni-hogy-egeszsegesebbek-legyunk.html"Nem érdemes csupán egyetlen pohár üdítőről lemondani, attól még nem leszünk karcsúbbak" - vallják néhányan, pedig ez óriási tévedés. Egy friss kutatás szerint már az is sokat számít, ha csak néha-néha iszunk vizet a kalóriadús italok helyett, ha pedig teljes egészében vízre váltjuk a cukrozott üdítőket, akkor máris rengeteget tettünk az egészségünkért. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.