Lehull a lepel: ennyi kalória van a rágóban

Forrás: Flickr / Hernán Piñera -
rágózás rágógumi kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképzelhető, hogy akár évi 6720 kalóriát is magunkhoz veszünk csupán azzal, hogy folyamatosan rágózunk. Noha a cukormentes változatok kalóriában is szegényebbek, azért még így sok üres kalória juthat szervezetünkbe, amiről nem is tudunk.

Bár a cukormentes rágógumi a fogorvosok szerint tisztíthatja a fogakat (a fogmosást persze nem pótolja), még így is 1344 és 3360 kalória juthat a szervezetünkbe évente. A hagyományos rágó meg aztán végképp kalóriatöbbletet hoz: 6720 kalória egy év alatt rengeteg ahhoz képest, hogy a többség egyáltalán nem is tudja, hogy rágózás alatt is gyarapodik.

Forrás: Flickr / Hernán Piñera

Ha fogyásban nem is, azért a baktériumok elpusztításában segít a rágó: tíz perc alatt akár 100 millió baktériumot is hatástalaníthat a rágózás. Kár, hogy ennek hatása mindössze tíz percig tart, így fogmosásra mindenképpen szükség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.