Fogyókúrázók álma: szendvics kenyér nélkül

Forrás: Thinkstock -
diéta szendvics egészséges életmód étkezés kenyér fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szendvics nagyon praktikus étel, könnyen szállítható, hamar elkészül, és sokféleképpen variálható. Az egyetlen baj vele az, hogy általában elég sok kalóriát tartalmaz, aminek többnyire a szénhidrátban gazdag kenyér az oka. De erre is van megoldás!

Káposztalevél

Kenyér helyett csomagoljuk káposztalevélbe a finomságokat. A káposzta külső, nagy leveleit főzzük meg, majd pakoljuk bele a felvágottat, zöldséget. A káposzta rostban gazdag, így eltelít, a kisebb, belső leveleit pedig apró darabokra vágva elhasználhatjuk húsgombóc készítéséhez.

Forrás: Thinkstock

Salátalevél

A salátalevél is kiváló választás a kenyér helyett. Vagy a nagy leveleibe tekerjük a szendvicsbe valókat, vagy az apróbb leveleket dolgozzuk bele a „salátakenyerünkbe”.

Teljes kiőrlésű, 100 kalóriás zsemle

A 100 kalóriás lapos zsemlét is bevethetjük, ami tulajdonképpen kenyéralapú, mégis jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és számtalan variációban kapható a boltokban. Érdemes kipróbálni a teljes kiőrlésű, rostban gazdag változatát. Reggeli mellett ebédre is fogyaszthatjuk.

Forrás: Thinkstock

Portobello

A portobello gomba szintén nagyon kevés kalóriát tartalmaz, mégis jóllakottnak érezzük magunkat tőle. Süssük vagy grillezzük meg, és ebbe töltsük a szendvicsbe valókat. Ehhez már érdemes kést és villát is használni, fogyókúrázóknak muszáj kipróbálniuk.

Tortilla

A hizlaló kenyér helyett a torilla is nagyszerű választás, de nem mindegy, melyiket vesszük le a polcról, vannak ugyanis nagyon magas kalóriatartalmú változatai. A magas rosttartalmú, kalóriaszegény tortilla a jó választás, de a címkét minden esetben alaposan tanulmányozzuk át. Ha megtaláltuk a megfelelőt, töltsük tele finomságokkal, és már csomagolhatjuk is magunknak uzsonnára.

Forrás: Thinkstock

Az ősz legmenőbb sütije sütőtökkel készül

Amellett, hogy magában is öröm fogyasztani, a sütőtökből szuper és nem utolsósorban igencsak egészséges süteményeket lehet készíteni. Mutatjuk is a kedvencünket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.