Közel 900 kilót adtak le a világ legkövérebb emberei! Az öt legdurvább fogyós sztori 2016-ból!

kövér diéta fogyás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló fogyós sztorik érkeztek a nagyvilágból 2016-ban. A top 5-ben több száz kilókat adtak le a világ legkövérebb emberei. Nézzük az év legemlékezetesebb fogyásait!

Mayra Rosales -410 kiló

Majdnem 500 kilósan élte életét Mayra Rosales. Ha egyáltalán életnek lehet hívni az ágyhozkötöttséget. Volt idő, amikor ő viselte a világ legkövérebb emberének járó címet. Azon túl, hogy egész nap mozdulni sem tudott, az élete is veszélyben forgott, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy lefogyjon. Ehhez egy tragédiának kellett történnie.

Mayrát ugyanis meggyanúsították azzal, hogy ő okozta 2008-ban az ágya mellett játszó unokaöccse halálát. Később kiderült, hogy ő éppen a húgától próbálta megvédeni a gyereket, aki bántalmazni akarta a kisfiút. A testvére 15 év börtönbüntetést kapott, Mayra pedig elhatározta, hogy gondjaiba veszi a húga két gyermekét. Ehhez persze kénytelen volt lefogyni. Gyomorszűkítő műtéten esett át, és szigorú fehérjediétát tartott, aminek eredményeként több száz kilótól szabadult meg. „Ma már teljesen rendben van az életem, és minden szervem tökéletes” – mondta a nő, aki összesen 410 kilótól szabadult meg.

Mayra Rosales Forrás: TLC, facebook.com/texasvalleygirl2

Pasquale "Pat" Brocco -180kiló

Az arizonai Pasquale "Pat" Brocco, aki most már "Possible Pat" -nek nevezi magát, 3 évvel ezelőtt kezdett új életet: akkor közölték vele az orvosok, hogy saját életét teszi kockára életmódjával. A férfi súlya ekkor 274 kiló volt, ami miatt a vérnyomása és a koleszterinszintje is nagyon magas volt. "A gyomrom lent lógott a combjaimnál, a melleim is lifegtek, gusztustalan voltam" – vallotta később a férfi, aki különleges dologra szánta el magát: bármikor éhséget érzett, elsétált a tőle egy mérföldre lévő szupermarketbe, és vissza. Naponta háromszor megtette ezt a távot, többet sétált, mint életében bármikor. Ennek meg is lett az eredménye: 120 kilótól szabadult meg.

De ez csak az első lépés volt. Ezt követően edzőterembe kezdett járni, és a napi 11 ezres kalóriabevitelt 2250-re csökkentette. Hitt a változásban, és mindenféle műtét nélkül, 3 év alatt el is érte célját: lefogyta magáról gyakorlatilag az összes súlyfelesleget. Hogy mi volt a titka? Állandóan csak a célja lebegett a szeme előtt, és akármi történt, hitt abban, hogy meg fogja tudni valósítani álmát. Mára Pasquale 124 kiló lett, csupa izom a teste. Instagram-oldalát 90 000 ember követi, akiket nap mint nap ösztönöz posztjaival.

Pasquale "Pat" Brocco Forrás: Instagram/possiblipat

Haley Duffy -95 kiló

Haley Duffy 4 éves kora óta küzdött komoly súlyproblémákkal, 17 éves korára elérte a 175 kilót. Mivel az édesanyja mindig azt mondogatta Haley-nek, hogy a genetikája miatt hízott el, a lány meg sem próbált változtatni. A lustasága miatt a személyi edzők sem tudtak segíteni rajta. Később azonban kiderült, hogy beteg lett: a petefészke telis-tele volt cisztákkal, és 2-es tipusú cukorbetegséget is diagnosztizáltak nála. Haley rájött, hogy ez nem mehet így tovább.

16 évesen, szülei ellenkezése ellenére gyomorgyűrűt kapott, ez pedig abszolút megváltoztatta az életét. A műtét után nagyon szigorúan figyelt az elfogyasztott ételmennyiségre, és edzeni is kezdett. 5 éven belül 95 kilótól szabadult meg, ám még várnak műtétek a lányra, ugyanis 10 kiló felesleges bőrt kell eltávolítani róla, ami a hatalmas súlyvesztés miatt egyelőre elcsúfítja a testét.

Haley Duffy Forrás: Haley Duffy

Amy Leroy -90 kiló

Sokáig komoly túlsúllyal élt együtt, 158 kilót nyomott a 29 éves anyuka, ami többek között annak volt köszönhető, hogy rengeteg mogyoróvajat fogyasztott: konkrétan függőnek vallotta magát. A jelentős súlyfeleslegnek köszönhetően a fiatal édesanya életminősége is megváltozott. Fizikai nehézséget jelentett megmászni néhány lépcsőfokot, vagy hazavinni az aznap vásárolt élelmiszereket. Gyermekeivel sem tudott érdemi időt együtt tölteni, hiszen hamar elfáradt játék közben.

Az egészségügyi kockázatokat mérlegelve Amy a gyomorgyűrű mellett döntött 2006-ban, mert úgy érezte, önerőből nem bír uralkodni magán és a megszokásain, de sajnos a speciális diéta hiányában ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Két évvel ezelőtt egy kalóriaszámláló alkalmazás hozta el végül a változást. Ez ugyanis megmutatta, hogy a szükséges 1400-1600 kalória helyett Amy 4000 kalóriát fogyaszt egy nap. Ez a felismerés már az édesanya számára is olyan elrettentő volt, hogy úgy határozott: változtat az életén. Felhagyott a mogyoróvaj kontroll nélküli fogyasztásával, pontosan beállított diétát követett, rendszeresen eljárt mozogni. 90 kilót adott le, így jelenleg 68 kiló a versenysúlya.

Amy Leroy Forrás: Instagram/amyleroy

Emma Pope -65 kiló

Emma Pope élete nem volt egyszerű, hiszen már egészen kisiskolás korától fogva problémája volt a súlyával. Iskolatársai folyamatosan terrorizálták őt, bár a szüleinek soha nem mondta el a fiatal lány, hogy milyen atrocitások érik az osztályban. Egyetemistaként már 142 kilót nyomott. "Mindig én voltam a kövér lány – így becéztek. De a legrosszabb egy röplabdameccsen történt, amikor egy csomó fiú elkezdte ordibálni, hogy milyen kövér a hátsóm" – mondta Emma, akinél ez volt az utolsó csepp a pohárban, és megkezdte hosszas, kemény küzdelmét a túlsúlyával.

Hónapokig tartó harc volt ez, aminek még most sincs vége, de így is sikerült megszabadulnia 65 kilótól. "A fogyásom kezdetén nagyon sok srác elkezdett teljesen máshogy kezelni. Nagyon furcsa volt. Üzeneteket kaptam a fiúktól, hogy mennyire sajnálják, amit mondtak" – mesélte Emma, akit randizni is hívnak most azok a srácok, akik korábban megalázták.

Emma Pope Forrás: Instagram/popemma

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.