Nyílt levél az úszógumimhoz

Forrás: Thinkstock -
háj nyílt levél úszógumi megaláztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszógumiról a legtöbb nőnek nem a gyermekeknek való, strandon használatos eszköz jut az eszébe, hanem a deréktájon felhalmozódó súlyfelesleg, amiről szinte csak olyan összefüggésben lehet olvasni, hogy miként is szabadulhatunk meg tőle. De miért?

Először is be kell vallanom, hogy nem is vagyok teljesen tisztában azzal, melyik részem is az úszógumim, de azt tudom, hogy nők ezrei töltenek izzasztó órákat a jógamatracon annak érdekében, hogy letornázzák magukról ezt a hájréteget.

Úszógumija szinte mindenkinek van Forrás: Thinkstock

Mert úszógumija szinte mindenkinek van, hacsak valaki nem 25 év alatti, vagy nincs rendkívül gyors anyagcseréje, vagy nem tölti fél életét valamelyik edzőteremben.

De a többségre egyik sem igaz, így rám sem. Amikor New Yorkba költöztem, és éppen a metróhoz igyekeztem lefelé a lépcsőn, egy férfi megszólított, hogy adjak neki egy kis pénzt. Mondtam, hogy nincs nálam apró, erre átölelt, megmarkolta a csípőmet – minden bizonnyal az úszógumimat –, és közölte: akkor viszek ebből, úgy látom, itt van némi felesleged. Örülnék, ha most arról számolhatnék be, hogy erre arcon köptem, gyomron vágtam, miközben velőtrázóan sikítani kezdtem, de sajnos nem ezt tettem, hanem sietve a metróhoz szaladtam, mialatt a férfi gúnyos nevetése kísért.

Örülnék, ha most arról számolhatnék be, hogy erre arcon köptem, gyomron vágtam, miközben velőtrázóan sikítani kezdtem, de sajnos nem ezt tettem Forrás: Thinkstock

Ez a kis epizód nagyon jó példa arra, hogy a nőket még mindig az alapján ítélik meg elsősorban, hogy szexuálisan mennyire vonzóak, illetve úgy gondolják, hogy

aki kövér, annak már bárki büntetlenül beszólhat.

Persze általában egyáltalán nem érdekel, ki mit gondol rólam, ám mivel egy nagyvárosban élek, naponta szembesülök az utcán azzal, hogy éppen jól vagy rosszul nézek-e ki, a férfiak ugyanis kényszert éreznek arra, hogy közöljék ezt a nőkkel. Mintha azt gondolnák, hogy ez az ő dolguk, mert nekünk magunknak nincs helyes önértékelésünk, sem tükrünk, amibe reggelente belenézünk.

De én akkor sem vagyok hajlandó azért izzasztani magam reggeltől estig, hogy az éppen aktuális szépségtrendnek megfeleljek, amely amúgy évente változik, tehát esélyem sincs nyerni ebben a küzdelemben.

Nem hagyom, hogy az úszógumim miatt kevesebb legyek, mint bárki más Forrás: Thinkstock

Nem hagyom, hogy más döntse el, mennyit ér a testem,

nem hagyom, hogy a méretem vagy a formám miatt elérje bárki is, hogy rosszul érezzem magam. És nem hagyom, hogy az úszógumim miatt kevesebb legyek, mint bárki más.

Van, aki a testsúlya felétől szabadult meg - A legdurvább sztárfogyások 2016-banhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161206-hollywoodi-sztarok-nagy-fogyasai-2016ban.htmlSokak számára 2016. a diétázás vagy éppen az életmódváltás éve volt. Nézzük, kik azok a világsztárok, akik sikerrel fogytak idén, és új külsejükkel elkápráztatták a világot. Ez Zsír!OrigoJennifer Aniston nagyon kikerekedetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161208-jennifer-aniston-nem-a-regi-meghizott.htmlA tökéletes alakjáról és frizurájáról ismert Jennifer Ansiton az utóbbi időben felszedett némi felesleget. A színésznő arcán is látható, hogy bizony már nem olyan karcsú, mint amilyen egykor volt! Ez Zsír!--Vörös fejjel edzett Eva Longoriahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161206-voros-fejjel-edzett-eva-longoria-szineszno.htmlEva Longoria általában igen tip-top: a sminkje, a haja hibátlan, csak úgy, mint az outfitje. Most azonban úgy mutatta meg magát a színésznő, mint még soha! Ez Zsír!--Alaposan kikerekedtek az egykori akcióhősökhttp://www.life.hu/ez-zsir/20161205-alaposan-kikerekedtek-az-egykori-akciohosok-fotok.htmlÉvtizedekkel ezelőtt még istenien festettek Hollywood első számú akciósztárjai: a kockahas, a kigyúrt karok, és az izmos lábak bizony nélkülözhetetlenek, amikor trikóban zajlik a forgatás. Mostanra azonban legtöbben bizony alaposan elhagyták magukat! Ez Zsír!--Lassan megérkezik Som-Balogh Edina babájahttp://www.life.hu/ez-zsir/20161203-som-balogh-edina-nemsokara-szul.htmlMár a hatodik hónap végén jár Som-Balogh Edina gyermeke. Azon pedig még ő maga is elcsodálkozott, hogy pont várandósan lett az Év legfittebb színésznője. Ez Zsír!Origo63 kilót dobott le a fehér boszorkány, Skye Valuntinohttp://www.life.hu/ez-zsir/20161204-skye-valuntino-transznemu-boszorkany-63-kilot-fogyott.htmlA transznemű Skye Valuntino egy év alatt 63 kilótól szabadult meg, most pedig a "varázserejét" használva másoknak segít a fogyásban. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.