5 tipp másnaposság ellen

2016.12.31. 19:04

Kicsit túlzásba vitted a pezsgőzést tegnap este? A legjobbakkal is megesik ez szilveszter éjszakáján. Egyet se félj, segítünk túlélni a másnapot! Íme, 5 szuper trükk, amivel könnyebben átvészelheted a nagy macskajajt. 

Citromos víz 

A legfontosabb a folyadékfogyasztás, hiszen az alkohol elvonja a vizet a sejtekből, dehidratálja a szervezetet. Így mindennél előbbre való, hogy pótoljuk az elveszített folyadékot. A reggelt rögtön indítsd egy pohár nem túl hideg szénsavmentes ásványvízzel, amit feldobhatsz egy kevés citromlével is. A citrom jót tesz a gyomornak, ráadásul tele van C-vitaminnal.

A reggelt indítsd citromos vízzel, hiszen ilyenkor fontos a folyadékpótlás, a citrom pedig jót tesz a gyomornak

Forrás: Thinkstock

Tojás 

Rengetegféle vitamint tartalmaz, ráadásul a fehérje is hasznodra válik. Segít megtisztulni a méreganyagoktól: a benne található cisztein segíti a másnaposságért felelős acetaldehid mielőbbi lebontását. 

Gyümölcslevek 

A gyümölcslevekben lévő fruktóz segít az alkohol hatásainak semlegesítésében, ráadásul rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyektől sokkal könnyebben helyrerázódsz majd. Ha van hozzá erőd, ne bolti leveket igyál, hanem otthon turmixolj össze néhány gyümölcsöt. A banánt semmiképpen ne hagyd ki belőle, mert az visszaállítja az optimális nátrium- és káliumszintet a szervezetedben. Egyébként a zöldségekkel se nagyon lőhetsz mellé, a paradicsomot mindenképpen ajánljuk. 

Leves 

Egy kellemesen meleg, tápanyagokban gazdag leves megnyugtatja a gyomrot, megmelengeti a lelket, és feltölt erővel, energiával. Persze ne egy túlságosan nehéz húslevessel indíts, inkább egy finom zöldséglevessel békítsd meg a gyomrodat. 

Egy kellemesen meleg, tápanyagokban gazdag leves megnyugtatja a gyomrot, megmelengeti a lelket, és feltölt erővel, energiával

Forrás: Thinkstock

Egy kis mozgás 

Ha sikerült a tápanyagokat visszapótolni a szervezetedben, és nagyjából ki is aludtad magad, akkor ideje mozogni is egy kicsit. Persze nem kell túlzásba vinni, csak, amennyi jólesik. Egy kis séta a friss levegőn is sokat segít, de uszodába is érdemes ellátogatni. Ússz néhány hosszt, majd irány a szauna, ami minden méreganyagtól megszabadít. 

alkoholmásnaposságszilveszterÚjév