egészséges étkezés hummusz csicseriborsó recept egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csicseriborsó szuper fehérjeforrás, ráadásul tele van rostokkal és vitaminokkal. A vegetáriánus konyhában rendkívül fontos alapanyag, de a húsevőknek is tiszta szívből ajánljuk. Íme, a kedvenc receptjeink, amelyeknek a csicseriborsó az alapja.

Padlizsános csicseri

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 konzerv-csicseriborsó
  • 500 ml paradicsompüré
  • frissen reszelt gyömbér
  • 4 kk curry
  • 1 kk római kömény
Padlizsános csicseri Forrás: Thinkstock

A padlizsánt kockázd fel, tedd egy edénybe, és sózd meg. Kicsit hagyd állni. Olívaolajon a reszelt gyömbért, a curryt és a római köményt enyhén pirítsd le, majd add hozzá a padlizsánt, amit szintén kezdj el lepirítani. Amikor már éppen puha, öntsd rá a paradicsompürét, majd mehet bele a konzerv-csicseriborsó is. Érdemes kóstolgatni, hogy megfelelő-e a fűszerezése, elég sós-e. Nem kell sokat főzni, inkább csak egy kicsit összeforralni, és már kész is. Készíts mellé rizst, azzal tálald.

Falafel

Hozzávalók:

  • 600 g csicseriborsó
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld (lehetőleg friss)
  • 2 kk római kömény
  • 2 kk koriander
  • só ízlés szerint
Falafel Forrás: Thinkstock

Akár konzervből, akár száraz csicseriből készíted, a puha alapanyagot először is pürésíteni kell. A pürésített csicserihez add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Dolgozd össze akár kézzel a masszát. Ha az állaga túl nedves, pár kanál zabpehelylisztet vagy csicseriborsólisztet tehetsz hozzá. Ha elérted a megfelelő állagot, formázz belőle golyókat, amiket forró olajban süss ki.

Tipp

Ha nem szeretnél olajban sütni, akkor tedd sütőbe a golyócskákat. Olajos kézzel formázd meg őket, tedd be 200 fokra, és néha rázogasd meg, hogy szépen körbesüljön.

Valami igazán finom reggelit ennél? Készíts humuszt házilag!

A humusz rengetegféleképpen ízesíthető, és ami a felhasználást illeti, a lehetőségek végtelenek. Nem is csoda, hogy ez az egyik kedvenc csicseriborsós ételünk. Mutatjuk is, hogyan készül!
Ennyi izomzatot mozgatunk meg szex, csókolózás és sírás közben - Meglepő adatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170119-a-szex-a-legjobb-edzes.htmlHiába fogadtuk meg, hogy az új évben többet fogunk mozogni, a januári hidegek sokunknak kedvét szegik, és inkább bekuckózunk a meleg szobánkba. Mike Aunger anatómiai szakember szerint azonban ahhoz, hogy edzésben legyünk, nem kell kimennünk a hidegbe, ugyanis a legtöbb mindennapos tevékenységünk során szinte valamennyi izmunkat aktivizálni tudjuk. Ez Zsír!ThinkstockSzuperzöldség télre! 7 ok, amiért érdemes megszeretni a cékláthttp://www.life.hu/ez-zsir/20161121-a-cekla-igazi-szuperzoldseg.htmlA cékla igazi szuperzöldség! Íme, hét ok, amiért nemcsak savanyúságként, hanem akár önmagában ropogtatva is érdemes céklát fogyasztani! Ez Zsír!ThinkstockA legfinomabb indiai a te konyhádban készül - Mutatjuk a fogásokat!http://www.life.hu/ez-zsir/20170113-keszits-indiai-hazisajtot-hazilag.htmlNagy kedvencünk az indiai házi sajt, vagyis a paneer, amihez végre megtaláltuk a legjobb receptet. Nem kell megijedni, otthon is nagyon könnyen elkészíthető, így nem kell több ezret kiadnod érte minden alkalommal, amikor megkívánod az indiait! Ez Zsír!--Meglepő adatok a testről! Egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhaméretehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170104-egy-atlagos-nonek-31szer-valtozik-a-ruhamerete-elete-soran.htmlTermészetesen minden nőnek ingadozik a súlya az évek alatt, de tudtátok, hogy egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőttélete során? Az ezzel kapcsolatos legutóbbi felmérés azt is megvizsgálta, milyen életesemények hajlamosítanak bennünket a leginkább hízásra. Ez Zsír!ThinkstockNem tudod rávenni magad a sportolásra? Így garantált lesz a siker!http://www.life.hu/ez-zsir/20161201-a-legjobb-gyakorlatok-kezdoknek.htmlÁllandó újrakezdő vagy, ami a sportolást illeti? Hiába határozod el minden újévkor és minden nyár elején, hogy majd most belevágsz? Íme, néhány könnyen elsajátítható gyakorlat kezdőknek, amivel garantált a sikerélmény és a folytatás. Ez Zsír!Origo3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdjhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170110-dieta-helyett-valts-eletmodot.htmlSzerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.