A világ legkövérebb embere, Juan Pedro Franco 175 kilót fogyott

kövér elhízott fogyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legkövérebb embere lefogyott 175 kilót és így alkalmas lett arra, hogy sebészi úton kezeljék kóros elhízását.

Az aguascalientesi férfi tavaly ősszel 595 kilót nyomott, többet, mint - eddigi ismereteink szerint - bárki más a Földön. A világ tavaly novemberben figyelt fel rá, amikor bekerült egy guadalajarai speciális klinikára, hogy előkészítsék a gyomoráthidaló műtétet, amelynek időpontját most május 9-re tűzték ki.
A 32 éves férfi, aki hat éve már fel sem tudott kelni ágyából extrém súlya miatt, egy speciálisan kialakított furgonban tette meg az utat Aguascalientes államból a szomszédos Jalisco államba.

Juan Pedro Franco Forrás: AFP/Hector Guerrero


Akkori állapota az extrém kövérség okozta szövődményekkel - többek között a cukorbetegséggel - együtt nem tette lehetővé a műtétet, előbb egy három hónapos drasztikus fogyókúrán kellett átesnie.
A páciens mára elvesztette súlya csaknem 30 százalékát. Ennek ellenére nem lehet garantálni a műtét komplikációmentességét, Franco orvosa azonban optimista. Az első gyomoráthidaló műtét célja, hogy felére csökkenjen a páciens súlya, ezután újabb műtéten kell átesnie.


Juan Pedro Franco elmondta, hogy vannak mások is, akik hozzá hasonlóan otthonuk foglyai extrém kövérségük miatt: "Egyesek belehaltak, talán a bánatba, vagy mert nem mertek segítséget kérni".

A páciens, aki jó eséllyel bekerülhet a világrekordok könyvébe, arra buzdította a szélsőségesen kövér embereket, kérjenek segítséget, mivel már van megoldás. A Guinness-rekordok könyvében egyelőre a 2014-ben elhunyt, szintén mexikói Manuel Uribe a csúcstartó 560 kilogrammos testsúllyal, amit 2006-ban mértek.

Schobert Norbi ingyen segít a fogynivágyóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170329-schobert-norbi-ingyen-segit-a-fogyokurazoknak.htmlSchobert Norbinak szívügye, hogy a túlsúlyos emberek megszabaduljanak a feleslegtől, ezért most újabb nagy kampányba fog. A fitneszkirály egyszerre szeretne 2000 embert lefogyasztani, első lépésként a „Nagy duci napon" ingyenes előadást tart. Ez Zsír!--Szukralóz pró és kontra: fogyasszuk-e ezt a modern édesítőszert?http://www.life.hu/ez-zsir/20170328-szukraloz-edesitoszer-egeszseges-e.htmlSchobert Norbi hivatása mindig is az volt, hogy az egészséges életmódra nevelje az embereket. Ezúttal ezt egy elismert szakértő, dr. prof. Csapó János oldalán teszi, akivel közös videósorozatot indítottak A professzor megmondja címmel. Céljuk, hogy végérvényesen leszámoljanak a különböző élelmiszerekkel kapcsolatban kialakult tévhitekkel. Ez Zsír!ThinkstockEz a legjobb diétás édesség, amit fogyókúra alatt is fogyaszthatszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-igy-keszul-az-egeszseges-brownie-recept.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak éppen néhány alapanyagot kell kihagynod a receptből, mint például a cukrot és a lisztet. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--12 kilót fogyott Tarján Zsófi - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20170327-sokat-fogyott-hernadi-judit-lanya-tarjan-zsofi.htmlTarján Zsófi már egy ideje komolyan diétázik, és rendszeresen edzeni is jár. Most megnézhetjük az eredményt, sőt az énekesnő a mindennapi nehézségekről is beszélt. Ez Zsír!OrigoKiszel Tünde lányának, Donatellának gyönyörű alakja vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170326-kiszel-tunde-lanyanak-donatellanak-dogos-popsija-van.htmlKiszel Tünde lányával az Erkel Színházban járt, Johann Strauss: A cigánybáró előadását tekintették meg. "Csodálatos előadás volt" – írta ki a művésznő a nyilvános Instagram-oldalára. Ez Zsír!OrigoÍgy csíráztass otthon, és legyél mindig egészségeshttp://www.life.hu/ez-zsir/20170324-csiraztass-otthon.htmlA csírák igazi ősi életenergiát hordoznak, a növények esszenciáját tartalmazzák. Vitaminbombák, de ásványi anyagokban, antioxidánsokban, enzimekben is bővelkednek, ráadásul a legegyszerűbb szendvicset és salátát is feldobják, de zöldséglevekbe is lehet turmixolni. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.