250 kilót fogyott a világ legkövérebb nője: Videó!

Forrás: AFP/Ho -
kövér fogyás dagadt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legkövérebb nője drasztikus fogyásba kezdett, úgy tűnik, most már semmi sem állíthatja meg. 

Eman Ahmed Abd al-Ati 500 kilót nyomott, amikor gyomorszűkítő műtétre szánta el magát. A beavatkozást egy sebészprofesszor ingyen elvégezte, "mindössze" azt kellett megoldani, hogy egy speciális repülőgép a helyszínre szállítsa a kövér asszonyt.

Eman Ahmed Abd al-Ati, a világ legkövérebb nője 250 kilót fogyott Forrás: AFP/Ho

Az operáció jó ötletnek bizonyult, mert a 37 éves páciens azóta megállíthatatlan fogyásnak indult:

2 hónap alatt 250 kilót fogyott,

azaz az eredeti súlyát a felére csökkentette. Már képes használni a kerekesszéket, órákig tud benne ülni, ami 3 hónappal ezelőtt még kivitelezhetetlen volt a gerincére nehezedő felfoghatatlan súly miatt.

A családja szerint Ahmed Abd nem önszántából lett ilyen hatalmas: újszülöttként is 5 kilogramm volt a súlya, elefántkórral diagnosztizálták. Ez a betegség idült nyirokpangás okozta vizenyő- és kötőszövet-szaporulat, amely az elefántéhoz hasonlóvá teszi a páciens végtagjait.

Daruval emelték ki otthonából az 500 kilós nőt

25 éve nem volt már az utcán az az egyiptomi nő, akit jelenleg a világ legkövérebb embereként tartanak számon. Az 500 kilós asszonyt daruval hozták ki a lakásából. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.