Büszkeségeink: a magyar ritmikus gimnasztika-csapat a hazai Eb-n szerepel

Forrás: Youtube -
Európa Bajnokság RSG2017 ritmikus gimnasztika verseny sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig négy hét múlva a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk a ritmikus gimnasztika-Európa-bajnokság mezőnyét, köztük a magyar reménységeinket. A kontinensbajnokság május 19-én kezdődik, és 21-ig tart.

A ritmikus gimnasztika mai formájához rengetegen hozzátettek. Svédországban a 18. században már volt egy iskola, ahol a tornát érzések kifejezésével ötvözték, majd az Egyesült Államokban és Franciaországban is kialakultak hasonló mozgalmak. Az ezekben az iskolákban kialakult stílusokat ötvözték végül a svédek, amihez Finnországból jöttek még táncos elemek.

Forrás: Youtube

Versenyt először az 1940-es években rendeztek a Szovjetunióban. A Nemzetközi Tornaszövetség 1961-ben hivatalosan elismerte a sportot ritmikus sportgimnasztika néven, amit később ritmikus gimnasztikára változtattak. Az első világbajnokságot 1963-ban éppen Budapesten rendezték, de itt még csak egyéniben indultak a sportolók. Az olimpiák közül az 1984-es Los Angeles-i volt az első, ahol elindultak a ritmikus gimnasztikások, de ekkor is még csak egyéniben. Csapatok először Atlantában, 1996-ban mérettethették meg magukat. Az Európa-bajnokságok sorában az idei a 33. lesz, amit Budapest rendez.

A magyar sportág egy generációváltáson van túl, így a mostani csapatban fiatal, ámde nagyon tehetséges lányok vannak, akiknek nagy lehetőség ez az EB.

A magyar színeket felnőtt egyéniben Kis Alexandra, Pigniczki Fanni és Váray Míra képviseli, a junior kéziszercsapatban pedig Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Györe Dorottya, Juhász Anna, Juhász Emma, Várkonyi Dea kapott helyet.

Programok

Május 19. (péntek)
Junior együttes kéziszercsapat, selejtezők
Felnőtt egyéni verseny (karika & labda), selejtezők
Megnyitó

Május 20. (szombat)
Teamverseny és kvalifikáció
Felnőtt egyéni verseny (buzogány & szalag), selejtezők
Team (Junior és Felnőtt) eredményhirdetés

Május 21. (vasárnap)
Junior együttes kéziszercsapat szerenkénti döntő
Junior együttes kéziszercsapat, eredményhirdetés
Felnőtt egyéni szerenkénti döntők
Felnőtt egyéni szerenkénti eredményhirdetés
Gála

Részletes programot itt találsz!

Miért van ekkora sikere? A ritmikus gimnasztika a fiatal nemzedék egyik kedvenc sportja


Biztosan hallottál már a manapság igencsak népszerű ritmikus gimnasztikáról. A fiatal lányok között különösen felkapott most ez a mozgásforma. De miért imádják annyira, és miért érdemes neked is kipróbálnod? Eláruljuk!

Ezt a diétás kekszet bármikor nassolhatodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-ezt-a-dietas-kekszet-barmikor-nassolhatod-fittanyu-receptje.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak arra kell odafigyelned, hogy milyen alapanyagokból állítod össze. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--Így sportol a 7. hónapban a magyar aerobikedző, Sziklai Ildikóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-interju-sziklai-ildiko-aerobic-oktatoval-aki-kismamakent-is-sportol.htmlIldikót az Instagramról ismerjük: hétről hétre láttuk, ahogy egyre nagyobb pocakjával posztolja a képeket az edzőteremből. A 26 éves lány ugyanis a 30. hétben jár, hamarosan életet ad első gyermekének. Most kifaggattuk arról, hogyan változtatott az edzéseken, illetve mit gondol azokról a fitneszőrültekről, akik az utolsó hónapban is komoly erőgyakorlatokat végeznek. Ez Zsír!--Vidám étkezések, szuper konyhai kiegészítők - Bazár!http://www.life.hu/ez-zsir/20170419-vidam-etkezesekhez-kiegeszitok.htmlA hétköznapi rohanások után hétvégén az étkezéseknek is jobban megadjuk a módját. Legalábbis meg kellene. Ehhez pedig szuper változatosságot biztosítanak a vidám konyhai kiegészítők, amelyekkel feldobhatjuk a reggeli tojást vagy éppen palacsintát, de egy csokis keksz is izgalmasabb, ha békakirályos és a torta is lenyűgözőbb, ha masnis. Ez Zsír!OrigoMentális tréning - így állítsd át az agyad, ha fogyni szeretnélhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170419-mentalis-trening-igy-allitsd-at-az-agyad-ha-fogyni-szeretnel.htmlNagyon fontos, hogy a fogyásnak, életmódváltásnak úgy kezdj neki, hogy mentálisan abszolút topon vagy. Vagyis tudod, hogy mit szeretnél, miben kell változnod, és nagyon komoly elhatározással vágsz bele. Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet: 50 kilót adott le életmódváltással Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170418-sikertortenet-interju-szivos-anitaval.htmlSzívós Anita nagyon korán, 14 éves korában vágott bele az életmódváltásba. Ekkor ugyanis már 105 kiló volt, és nagyon rosszul érezte magát a bőrében. A komoly elhatározás, az akaraterő és a kitartás viszont meghozta gyümölcsét. Szépen lassan 50 kilót adott le Anita, aki másokat szeretne motiválni a történetével. Ez Zsír!--Egy igazi kecskevilágban jártunk: interjú sajtkészítésről és tudatos étkezésrőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170413-a-kecskevilagban-jartunk-interju-a-sajtkeszitesrol-tudatos-etkezesrol.htmlHabár a kecskék tartásáról és a sajtkészítésről fogalmuk sem volt, az élet mégis úgy hozta, hogy most ezzel foglalkoznak. A kezdeti 4 kecskéből lett 14, majd 40, majd 110, és hozzá jöttek a mangalicák, disznók és baromfik, mindebből pedig megszületett egy vállalkozás, ami a hagyományokat, a finom ízeket, az adalékanyag-mentes termékeket helyezi mindenek fölé. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.