A világ 5 legdrágább étele

sushi drága taco desszert pizza étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is azok közé tartozol, akik hetente egyszer, valamelyik hétvégi napon engedik meg maguknak, hogy beüljenek egy étterembe enni, akkor ezek az árak most durván sokkolni fognak. Íme, a világ öt legdrágább étele!

5. helyezett

A 5. helyre a világ legdrágább sushija ért fel. Az ételkreációt egy Fülöp-szigeteki szakács, Angelito Araneta találta ki, aki régóta kísérletezett már azzal, hogyan tudná magasabb szintre emelni a sushi készítését. Korábban a prémiumminőségű norvég lazac volt a legextrább eleme a sushijának, de ma már 24 karátos aranylevelekbe csomagolja a halat, amit kaviárral tálal. Ezenkívül a díszítést három Mikimoto gyönggyel és egy Afrikában bányászott gyémánttal teszi lebilincselővé. Ezek persze biztosan nagyon különlegesek, de nem értjük, mit keresnek a sushin, amikor nem lehet megenni őket. Mindenesetre Araneta az öt darab sushiért 550 ezer forintot kér el.

Aranyárú aranysushi Forrás: Facebook/Karat Chef

4. helyezett

A 4. helyezett étel ennek közel a triplájába kerül, 1 millió 400 ezer forintnak megfelelő összeget kérnek el ugyanis egy Las Vegasban kapható hamburgerért. A burger alapja természetesen a világ legdrágább marhahúsa, amiből 1 kiló nagyjából 60 ezer forint körül van. Ezenkívül libamáj, de szarvasgomba is megtalálható a burgerben. A hamburger értékét érdekes módon nem is a buciban található alapanyagok növelik milliós értékűvé, hanem az az ital, amivel egy – mondjuk úgy – menüben kapható a hambi. Ez az ital pedig az 1995-ös Petrus. A szakács egyébként 28-at adott el belőle.

FleurBurger 5000 - az 5000 dolláros hamburger Forrás: Facebook/Hubert Keller

3. helyezett

A hamburger után mi más jöhetne a sorban, mint egy pizza, ami már közel 3 és fél millió forintba kerül. Az árát biztosan nem a mérete szabta meg, ugyanis mindössze 20 cm átmérőjű pizzatésztáról van szó, amit a megrendelő ügyfél otthonában készített el Renato Viola séf és csapata. Az előkészületek és a sütés egyébként 72 órát vettek igénybe. A tészta minősített organikus lisztből készült, hozzá ausztrál rózsaszín sót használtak. A tésztára bivalymozzarella, négyféle kaviár és rengeteg homár került. A pizzához méregdrága konyak és pezsgő is jár. Így jött ki ez a brutális összeg.

A Louis XIII. névre hallgató pizzát 3 és fél millió forintért ízlelhetjük meg Forrás: renatoviola.com

Az első két helyen holtversenyben

Az első helyen holtverseny alakult ki, ugyanis két étel is van, aminek ára eléri a hétmillió forintos összeget. Az egyik egy desszert, a másik elképesztő, de egy taco.

A desszert valójában egy forró csoki, amit Manhattanben próbálhatsz ki, ha megengedheted magadnak a kortyonként milliós italt. A csoki a 14 legritkább kakaóbab keverékéből készül, és 5 grammnyi 24 karátos ehető aranyat is tartalmaz. Az édességet egy 18 karátos aranytálcán szolgálják fel, amin gyémánt karkötőt és egy méregdrága kanalat is szervíroznak. Ez utóbbi kettőt pedig meg is tarthatod.

Frrrozen Haute Chocolate Forrás: Northfoto

A mexikói sprecialitás sem csak az étel összetevőitől lett olyan drága, habár van benne bőven a legborsosabb alapanyagokból, mint a Kobe marhahús, kaviár, szarvasgomba, és persze az ehető arany ebből sem hiányozhat. Az ételt tequilával és a világ legdrágább kávéjával, a cibetkávéval tálalják, ami a cibetmacska ürülékéből kikapirgált kávészemekből előállított ital.

Így néz ki a hétmillió forintos taco Forrás: loscabos.grandvelas.com
Hamarosan feltalálják az elhízás elleni gyógyszert? http://www.life.hu/ez-zsir/20170407-felfedeztek-a-gent-ami-megakadalyozza-a-tulevest.htmlAusztrál tudósok izgalmas kutatást indítottak. Azt a gént keresték, ami megakadályozza, hogy túlegyük magunkat. Egyelőre fonálférgeken vizsgálták, hogyan működik ez a gén, a végső cél viszont egy olyan gyógyszer létrehozása, ami megakadályozza az elhízást. Ez Zsír!ThinkstockMélyponton vagy? Így lendülj túl rajtahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170427-igy-lendulj-tul-a-melypontokon.htmlMár elkezdted a diétát, hogy bomba formába kerülj nyárra? Ne add fel akkor sem, ha mélypontok tarkítják az utadat, mert a cél nagyon is nemes. Hiszen a diétából egy új életmódot alakíthatsz ki, így az egészség és az állandó bomba forma garantált lesz. Ez Zsír!ThinkstockNők szteroid előtt és szteroid után - Durva fotók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170425-nok-szteroid-elott-es-szteroid-utan-durva-fotok.htmlA hosszú időn keresztül nagy dózisban szedett szteroid elképesztő módon alakított át embereket. A következőkben négy olyan nőt, olyan sportolót mutatunk be, akiknek tönkretette az életét a szer. Ez Zsír!--Ezt a diétás kekszet bármikor nassolhatodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-ezt-a-dietas-kekszet-barmikor-nassolhatod-fittanyu-receptje.htmlDiéta alatt sem kell lemondanod a finom falatokról, csak arra kell odafigyelned, hogy milyen alapanyagokból állítod össze. Íme, Nagy Judit, vagyis FittAnyu egyik kedvenc egészséges receptje! Ez Zsír!--Így sportol a 7. hónapban a magyar aerobikedző, Sziklai Ildikóhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170424-interju-sziklai-ildiko-aerobic-oktatoval-aki-kismamakent-is-sportol.htmlIldikót az Instagramról ismerjük: hétről hétre láttuk, ahogy egyre nagyobb pocakjával posztolja a képeket az edzőteremből. A 26 éves lány ugyanis a 30. hétben jár, hamarosan életet ad első gyermekének. Most kifaggattuk arról, hogyan változtatott az edzéseken, illetve mit gondol azokról a fitneszőrültekről, akik az utolsó hónapban is komoly erőgyakorlatokat végeznek. Ez Zsír!--Sikertörténet: 50 kilót adott le életmódváltással Anitahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170418-sikertortenet-interju-szivos-anitaval.htmlSzívós Anita nagyon korán, 14 éves korában vágott bele az életmódváltásba. Ekkor ugyanis már 105 kiló volt, és nagyon rosszul érezte magát a bőrében. A komoly elhatározás, az akaraterő és a kitartás viszont meghozta gyümölcsét. Szépen lassan 50 kilót adott le Anita, aki másokat szeretne motiválni a történetével. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.