Jól ismert sportok elképesztően bizarr változatai

bizarr változat sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod a jól megszokott, már-már túlságosan is normális sportokat, akkor inspirálódj ezekből az agyament feltalálásokból, hátha valamelyiket szívesen kipróbálnád.

Fejelős pingpong

Az asztalitenisz és a fejelés házasításából született meg ez a furcsa sportág, amit Németországban találtak ki. Az asztal nagyon hasonlít a megszokott pingpongasztalhoz, de ezen egy 17,5 cm-es labdát passzolgatnak egyik oldalról a másikra a fejüket használva. A sport már 10 éves, és egyre több rajongója van, sőt már világbajnokságot is szerveztek, ahol nők is nagy számban indultak.

Lábujjszkander

A 70-es évek Angliájában egy másik őrült versenyt is kitaláltak, mégpedig a lábujjszkandert. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték. Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában tartották a versenyeket 2003-ig, majd Bentley Brook Innbe költöztették. Azóta hivatalos szabályzat alapján rendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A teljes bevételt beteg gyermekek táboroztatására ajánlják.

Jég alatti jéghoki

A víz alatti jégkorong Ausztriából származik, és egyre több rajongója van az extrém sportok szerelmesei között. Fontos, hogy ez a sport nem összetévesztendő a víz alatti hokival, amit fedett medencékben játszanak, itt azonban egészen másról van szó. Ezt a sportot a jég másik oldalán játsszák búvárruhában egy 8 x 6 méteres pályán. Viszont légzőfelszerelést hivatalosan nem használhatnak, így félpercenként a jégbe vájt lyuknál vesznek levegőt a játékosok. Egy meccs 10 percig tart, utána 10 percig melegednek a sportolók.

Motoros szörf

Az ausztrál kaszkadőr, Robbie Madison próbálhatta ki a vízen siklásra kitalált motort. A veszélyes hullámokról is ismert Tahiti partjainál bevetett, átalakított motor tökéletes hullámlovasnak bizonyult. Ezt bizony mi is kipróbálnák!

Légkajak

Miles Daisher a legtapasztaltabb bázisugró a világon. Több ezer bázisugrás és ejtőernyős ugrás van már a háta mögött, így nem is csoda, hogy folyamatosan újabb dolgokat talál ki. Ő alkotta meg például a levegőben kajakozást. Egy normál bázisugrásnál testtartástól függően 190–260 km/h közötti sebességek érhetők el. Kajakkal ez 160 km/h-ra csökken, így az ugró több időt tud a levegőben tölteni. Az egyensúlyozás viszont nagyon fontos ebben a sportban, csak tapasztalt ugróknak ajánlott. Miles először hidakról próbálta ki az új technikát, majd engedélyt kapott a repülőből való ugrásra is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.