Mehet a posztolás! Tippek a tökéletes ételfotókhoz

Forrás: Thinkstock -
fotó tippek posztolás étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ámulva nézed kedvenc életmódbloggereid Instagram-oldalát? Az edzés már jól megy, de az ételfotóid még nem olyan ütősek? Íme pár tipp, amivel te is tökéletesen átadhatod követőidnek az ínycsiklandó élményt!

1. Megvilágítás

A természetes fények nagyon fontosak. Este profi megvilágítás hiányában, a lámpafény alatt ne is próbálkozz fotók készítésével, főleg nem telefonnal, mert nagyon rossz minőségű lesz, amin semmilyen filterrel nem fogsz tudni segíteni.

Este profi megvilágítás hiányában, a lámpafény alatt ne is próbálkozz fotók készítésével, a vakut pedig felejtsd el! Forrás: giphy.com

2. Gyorsaság

Vannak olyan ételek, amelyek nem tudnak hosszú perceket várni. Például egy fagyis vagy tejszínhabos desszert, ami olvad vagy éppen összeesik. Így nagyon fontos, hogy legyen már minden beállítva, mire elkészül az étel.

3. Styling

Ez nagyon sok mindent magában foglal, hiszen mindent meg kell komponálni a tökéletes összhatásért. Nemcsak a tálalásnak kell szépnek lennie, hanem a háttérnek is, illetve rengeteg kelléket is használhatsz: a szép tányértól kezdve a rusztikus evőeszközökön át az élővirágig. Minden csak attól függ, hogy milyen stílust szeretnél képviselni, de a stíluson belül rengeteg kelléket használhatsz. Ami a hátteret illeti, ha van egy szép és világos sarok a konyhában, akkor könnyű dolgod lesz. Egyéb esetben kísérletezhetsz például valamilyen érdekesebb kartonpapírral, amire ráhelyezheted a tányért, és ha a falnak döntöd a felét, a háttér is megfelelő lesz, hiszen nem mindig fentről fotózunk.

Nemcsak a tálalásnak kell szépnek lennie, hanem a háttérnek is, és használhatsz kellékeket is Forrás: Thinkstock

4. Javítás

Pár kattintás után érdemes ránézni az elkészült képekre, mert azért előfordul, hogy más lesz az eredmény, mint ahogy az ember elképzelte. Ha viszont visszanézed a képeket, máris korrigálni tudsz.

5. Használj appokat

Persze az Instagramon is sok mindent lehet állítani a képeken, de ha kísérletező kedvű vagy, keress más képszerkesztő alkalmazásokat is, mint a Snapseed, vagy a VSCO. A filtereken túl is rengetegféle beállítást találsz ezekben az alkalmazásokban, hogy a végső hatás még egyedibb lehessen.

Keress szerkesztőapplikációkat, hogy még egyedibbé tehesd a fotóidat Forrás: Thinkstock

A világ 5 legdrágább étele

Ha te is azok közé tartozol, akik hetente egyszer, valamelyik hétvégi napon engedik meg maguknak, hogy beüljenek egy étterembe enni, akkor ezek az árak most durván sokkolni fognak. Íme, a világ öt legdrágább étele!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.