5 dolog, amit minden reggel meg kell tenned magadért

Forrás: Thinkstock -
mosoly reggel ébredés lendület életmódváltáséve2017 kényeztetés egészség reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolj bele, mennyi mindent meghatároz a reggeled. Az egész napodat megalapozhatja ha jól kelsz, ha nem kell máris rohanni, ha kiegyensúlyozott és boldog vagy. De mit lehet tenni ennek érdekében? Eláruljuk!

Ébredj 10 perccel előbb

Bármennyire fáradt is vagy, az a 10 perc az ágyban nagyon fontos. És ezt ne arra használd, hogy végigpörgeted a Facebookot vagy az Instagramot, hanem ülj fel, csukd be a szemed, vegyél 3 nagy levegőt majd gondold át, hogy miket szeretnél aznap megcsinálni. Képzeld el, hogy egész nap boldog és kiegyensúlyozott vagy, hogy gördülékenyen végzed a feladatokat.

Ébredj 10 perccel korábban, vegyél 3 nagy levegőt majd gondold át, hogy miket szeretnél aznap megcsinálni Forrás: Thinkstock

Tipp

A legjobb ha nem az ébresztőórára kelsz, hanem alvás előtt beállítod a saját belső órádat. Ehhez csak el kell képzelned, hogy pontosan mikor akarsz felkelni. Képzeletedben tekerd az óra mutatóit erre az időpontra. Ha pár alkalommal ezt megcsinálod, be fog rögzülni ez az időpont. Ha pedig a belső órád felébreszt, az sokkal kellemesebb indítást ad a napnak, mint az ébresztőóra csörömpölése.

Pörögj fel

A pörgés annyira szubjektív, annyira változó, hogy kit mi dob fel, hogy egyértelmű receptet nem lehet rá adni. Persze megvannak az általánosságban bevált tippek, amiket érdemes kipróbálni. Berakhatod a kedvenc zenédet, bekapcsolhatod a rádiót, végezhetsz néhány nyújtó gyakorlatot, énekelhetsz míg fő a kávé, jöhet egy hidegvizes arcmosás. Válaszd azt, ami tényleg jólesik.

Reggelizz

A napot kezd egy pohár citromos vízzel, aztán jöhet is a reggeli, hiszen ha elegendő energiával akarsz belevágni a munkába, az elintéznivalókba, akkor nem hagyhatod ki a nap legfontosabb étkezését. Ez lehetőleg rostdús és lassan felszívódó szénhidrátokban, vitaminokban gazdag fogás legyen. Például egy tál zabkása gyümölcsökkel. Nem kell túldimenzionálni, tényleg 5 perc elkészíteni!

Kezd a napot egy pohár citromos vízzel, aztán jöhet is a reggeli, például egy finom gyümölcsös zabkása Forrás: Thinkstock

Egy kis kényeztetés

Kényeztetés kora reggel? Simán! Gondolhatsz egy habos capuccinora, egy arckrémre, aminek imádod az illatát, de egy hosszú ölelés a szerelmeddel is olyan dolog, ami sokszor kimarad a rohanós reggelekből.

Mosolyogj magadra

Gondolj bele, mennyit állsz reggel a tükör előtt? Megmosod az arcodat, sminkelsz, fogat mosol. Közben hányszor szoktál elmosolyodni? Szeresd magad, és bátran mosolyogj magadra. Hangold magad jókedvre!

Viszlát, integetőháj! Kiss Virág fitneszversenyző gyakorlatai a tónusos karizmokérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170516-kiss-virag-fitneszversenyzo-gyakorlatai-a-tonusos-karizmokert.htmlLegutóbb a feszes hasizomért, most pedig a tónusos karizmok eléréséhez ad edzéstippeket hazánk egyik nagy büszkesége, Kiss Virág IFBB Bikini PRO világbajnok, aki már túl van első profi versenyén is. Ez Zsír!--"Növényi étrenden könnyebb izmot építeni" - Váli Tamás vegán testépítővel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-vali-tamas-vegan-testepitovel-szemelyi-edzovel-beszelgettunk.htmlKét és fél éve a vegán életmód híve Váli Tamás. A nemzetközileg elismert vegetáriánus és vegán táplálkozási tanácsadó, illetve személyi edző tökéletes példa arra, hogy nemcsak húsevőként lehet izmot építeni és egészségesen élni, sőt, növényi étrenddel még sokkal pozitívabb tapasztalataink lehetnek mindezek terén. Ez Zsír!--3 egyszerű és nagyszerű reggeli banánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170510-3-egyszeru-nagyszeru-es-egeszseges-reggeli-banannal.htmlA banán ideális reggeli, nemcsak azért mert finom, hanem mert kiváló energiaforrás, tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, például káliummal, valamint az emésztést segítő rostokkal. Íme, három nagyon egyszerű recept, amivel jól indul majd a napod! Ez Zsír!ThinkstockEzt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-ezt-edd-ha-el-akarod-tuntetni-a-narancsborodet.htmlKevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. Ez Zsír!ThinkstockHogyan vedd rá magad a zöldségfogyasztásra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-igy-vedd-ra-magad-a-zoldsegfogyasztasra.htmlA zöldségek az egészséges életmód alapkövei. Olyan élelmiszerek, amelyek rengeteg rostot, vizet, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Minden egyes étkezésünk alkalmával kellene zöldséget enni az egészségünk érdekében, sokaknak azonban ez nehezére esik. Pedig csak egy kis odafigyelést igényel, hogy teljesítsük ezt az alapvető feltételt. Ez Zsír!ThinkstockA világ legkülönlegesebb hegymászói és történetükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-a-vilag-legkulonlegesebb-hegymaszoi.htmlA hegymászás egyébként is a világ egyik legkeményebb sportja, így nem is csoda, hogy azok is ebben akarják megmutatni erejüket, akikről senki sem gondolta volna, hogy erre képesek lehetnek. Nagyon különleges emberek még különlegesebb történetei következnek. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.