Egészséges finomság: készíts eperből jégkrémet

Forrás: Thinkstock -
eper egészséges jégkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt az igazi gyümölcsszezon, amikor a hazai finomságok kerülnek a piacok pultjaira. Ezúttal a mézédes hazai eperhez mutatunk egy jeges finomságot. 

Hozzávalók

  • 30 dkg eper
  • 2 dl kókusztej
  • 2 kanál eritrit
  • menta
Készíts jeges finomságot mézédes eperből otthon! Forrás: Thinkstock

Moss meg úgy 10 mentalevelet, majd egy papírral itasd fel róla a vizet. Ezután dobd őket a mozsárba és tedd hozzá a két evőkanál eritritet. Ebből kristály- és porcukor állagú kiszerelést is lehet venni, mindenképpen az előbbit válaszd. A mozsárban a kristálycukorszerű szemcsék ugyanis kiválóan megtörik a mentaleveleket. Ha sikerült a cukorral szépen összetörni a leveleket, akkor mehetnek az előzőleg kimért eperhez. Tedd hozzá a kókusztejet is, majd alaposan turmixold össze. Ha a natúr eper a kedvenced, akkor a kókusztejet akár el is hagyhatod. A turmixolás után töltsd jégkrémformákba az epret, és egy egész éjszakát hagyd a mélyhűtőben.

Tipp

Ha nincsen jégkrémformád, az is jó megoldás, ha egy műanyag dobozba teszed az epres masszát, és így jegeled a mélyhűtőben. Ebben az esetben egy fagyiskanállal tudod majd poharakba tálalni az epret, habár nem krémes fagyi, inkább sörbet állaga lesz.

Itt az eperszezon – Ezért egyél belőle minél többet!

Mesésen pirosló, csodálatosan édes, ráadásul szuper egészséges. Nem véletlen, hogy az eper az egyik kedvenc gyümölcsünk, így minden évben alig várjuk a szezonját. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.