5 dolog, amiről nem is gondolnád, hogy tönkreteszi a diétádat

diéta egészséges életmód fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A végső hajrában vagyunk, hiszen indul a nyaralószezon, a bikiniben flangálós szezon, amikor mindenki a legjobb formájában akar tündökölni. De ha a végsőkig kivártál, akkor se érezd úgy, hogy már reménytelen, hiszen a sportolásba, életmódváltásba bármikor érdemes belevágni. Bármelyik csoportba is tartozol, erre az 5 pontra mindenképpen érdemes odafigyelned, hiszen ezek egy csapásra tönkretehetik a diétádat. 

1. Túl kevés kalóriát viszel be

Az, hogy nem eszel eleget, maximum egy-két napig okoz súlycsökkenést, utána már sokkal károsabb, mint gondolnád. A kalóriahiány kezelésére a szervezet lassítja az anyagcserét, ami a diétádnak sem tesz jót, ráadásul a méreganyagok sem távoznak megfelelő ütemben a szervezetedből. Napi 1200 kalória alá soha nem menj, és mindenképp konzultálj egy dietetikussal, mielőtt diétázni kezdesz.

Ha nem eszel eleget, az maximum egy-két napig okoz súlycsökkenést, utána már sokkal károsabb Forrás: Thinkstock

2. Rákapsz a light ételekre

Az alacsony kalóriatartalommal, vagy a light és fitt jelzőkkel felaggatott termékek is sok cukrot tartalmaznak, ráadásul sokan abba a hibába esnek, hogy mivel ezek a feliratok megnyugtatják őket, még többet fogyasztanak belőlük, mondván: ha light, akkor nem lehet baj. Te inkább kerüld ezeket a termékeket, legyen szó müzliről, joghurtról, vagy bármi másról

3. Azt gondolod, a szénhidrát maga az ördög

A szénhidrátot legtöbbször, mint a tökéletesen binini alak ellenségét nevezik meg, holott az egész élelmiszercsoport elhagyása hatalmas hiba lenne. Csupán szelektálni kell közöttük, hiszen a cukor is szénhidrát, amit mindenképpen jó minimálisra csökkenteni az étrendben, de a teljes kiőrlésű kenyér is szénhidrát, amiből viszont rengeteg energiát nyerhetsz, és tele van rosttal, fehérjével, antioxidánsokkal, így kár lenne ellenségnek tekinteni.

A cukor is szénhidrát, amit mindenképpen jó minimálisra csökkenteni az étrendben, de a teljes kiőrlésű kenyér is szénhidrát, amiből viszont rengeteg energiát nyerhetsz Forrás: Thinkstock

A szénhidrát fontosabb, mint gondolnád

Az Atkinstől a paleóig egy seregnyi diéta van, ami el szeretne minket tántorítani a szénhidrát fogyasztásától. Pedig nem minden szénhidrát egyforma, de nagyon fontos, hogy a nap melyik szakaszában fogyasztod őket. Íme néhány jel, amely azt mutatja, a szervezetednek szénhidrátra van szüksége. Olvasd el a Life.hu cikkét!

4. Kihagyod az étkezéseket

Soha ne hagyj ki étkezéseket, mert a következőnél jócskán be fogod pótolni a kihagyott kalóriákat, vagy éppen rádtör egy éhségroham a kihagyott reggeli miatt. A reggeli egyébként tényleg nagyon fontos, hogy fehérjében, rostokban gazdag fogással kezd a napot. Ez a vércukorszintedet is normalizálja, ráadásul a nassolási vágyat szintén csökkenti.

5. Túl könnyen feladod

Sokkal könnyebb kifogásokat találni, mint tényleges lépéseket tenni a változásért. De gondolj mindig arra, milyen jó lesz, ha eléred a kitűzött célokat. Mennyi pozitív változással fog járni, ha kitartasz és küzdesz. Motiváld magad minden nap!

Motiváld magad minden nap és ne add fel! Forrás: Thinkstock

A motiváció megtartásának öt lépése

A siker alapja a motiváció. A motiváció azt jelenti, hogy mindig a szemed előtt lebeg a cél. Tudod, hogy miért kezdtél bele a fogyásba, a diétába, a testmozgásba, és tudod, hogy mi a végső célod mindezzel. Motiváció nélkül nincs győzelem! Olvasd el a Life.hu cikkét!
Minél előbb lapos hasat szeretnél? Ezt kell tennedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170519-tippek-a-lapos-hasert.htmlKözeledik a nyár, a trikók, a croptopok és a bikinik időszaka, amikor a kibuggyanó pocakkal és úszógumival mielőbb szeretnénk leszámolni. Íme, néhány tipp, amivel a nemkívánatos párnácskákat eltüntetheted! Ez Zsír!ThinkstockSikertörténet! 25 kilót fogyott, és aerobikedző lett Eszterbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170518-sikertortenet-roka-eszter-eletmodvaltassal-fogyott-25-kilot.htmlAz agyament diétáknak, a jojó effektusnak és a mozgásszegény mindennapoknak mondott búcsút Róka Eszter, amikor elhatározta, hogy életmódot vált. Azóta aerobikedző lett a 25 éves lányból, így már másokat is arra buzdít: válasszák az egészséges és boldog életet. Ez Zsír!OrigoMiniszoknyában mutatták meg alakjukat a plus size lányokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-miniszoknyas-plus-size-lanyok.htmlHa valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni. Ez Zsír!--Jól ismert sportok elképesztően bizarr változataihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-az-altalunk-is-jol-ismert-sportok-elkepesztoen-sokkolo-valtozatai.htmlHa unod a jól megszokott, már-már túlságosan is normális sportokat, akkor inspirálódj ezekből az agyament feltalálásokból, hátha valamelyiket szívesen kipróbálnád. Ez Zsír!--Ezt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-ezt-edd-ha-el-akarod-tuntetni-a-narancsborodet.htmlKevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. Ez Zsír!ThinkstockHogyan vedd rá magad a zöldségfogyasztásra? Eláruljuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-igy-vedd-ra-magad-a-zoldsegfogyasztasra.htmlA zöldségek az egészséges életmód alapkövei. Olyan élelmiszerek, amelyek rengeteg rostot, vizet, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaznak. Minden egyes étkezésünk alkalmával kellene zöldséget enni az egészségünk érdekében, sokaknak azonban ez nehezére esik. Pedig csak egy kis odafigyelést igényel, hogy teljesítsük ezt az alapvető feltételt. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.