fashion week jégkrém fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok!

1. Taco fagyi

Egy californiai cukrászdában találták ki a taco formába öntött fagyit, habár az édesség ennél sokkal komplexebb. Az igencsak krémes fagyi mellett ugyanis különböző öntetek, csokiszósz és kis pezsgő cukorkák is vannak az édes ostyában. Szóval komplett cukorélmény és a látványa is meglehetősen unikornisos, viszont nem elsőrandis étel, mert egy idő után csúszik szét és csöpög szanaszét.

Taco fagyi Forrás: Facebook/Sweet Cup

2. Burrito fagyi

Nemcsak a taco, egy másik mexikói kedvenc, a burrito is megihlette a cukrászokat, ráadásul egészen hasonló módon, ugyanis a csillámpóni ihletettség ebben is kifejezetten látszik. A Kanadában született édesség alapja 3 gombóc fagyi, amit szivárványos cukorszórással, más néven egyszarvúporral tettek ellenállhatatlanná. Ezt a 3 gombóc aztán betekerik egy cukorburritoba, ami olyan mint a pillecukor és a vattacukor keveréke.

3. Macaron jégkrém

Az előzőekhez képest megjelenésében egy kicsit komolyabb finomságról van szó. Valójában egy macaron jégkrém szendvics ez, ami San Franciscoból indult hódító útjára. A desszertet még az ételkritikusok is dicsérték, állítólag egy jó helyen, ahol egyébként 5 dollár körül van az ára, mind az íze, mind a textúrája kiválóan összhangban van.

Macaron jégkrém Forrás: ouiouimacaron.com

4. Fagyos spagetti

Első látásra tényleg úgy néz ki, mint egy nagy kupac spagetti, hát ha még rá is öntik a paradicsomszónak tűnő öntetet. És tényleg, valamiképpen egy tésztagépben áll össze ez a spagetti formájú jeges édesség. Kíváncsiak lennénk rá, hogy a német találmánynak valójában mekkora sikere van.

Fagyos spagetti Forrás: Youtube, patces-patisserie.blogspot.hu

5. Világító fagyi

A világító fagyit Halloweenra készítette el Charlie Francis cukrász. A medúza névre is hallgató fagyi ötlete akkor fogalmazódott meg a cukrász fejében, amikor hallotta, hogy a medúzában lévő fluoreszkáló fehérjét már mesterségesen is elő lehet állítani. Ez a fehérje található a fagyiban is, ami a szánkban lévő hő hatására aktiválódik. Egy gombóc nagyjából 50 ezer forintba kerül, ez a fehérje ugyanis háromszor drágább az aranynál.

Világító fagyi Forrás: Lick Me, I'm Delicious Ice Cream Company

6. A nem olvadó jégkrém

Egy igazán forró nyári napon tényleg jól jöhet ez a találmány. A csöpögésmentes élvezet Rob Collingon nevéhez fűződik, aki egyébként az űrételek nagy rajongója. Számukra is készült hasonló édesség, viszont nem a legjobb alapanyagokból állították össze. Rob, miután felmondott a munkahelyén, közel 4 éven át kísérletezte ki a az olvadásmentes és egyben nagyon finom jégkrém összetevőit és a technikai tudást. A szobahőmérsékleten még morzsálódó állagú jégkrém hihetetlen módon ugyanolyan krémessé válik a szánkban, mint ahogy azt a hagyományos jégkrémektől megszoktuk.

A nem olvadó jégkrém Forrás: Gastronaut Ice Cream

A fekete fagyi

Talán az unikornisosok ellentáborában álmodták meg a fekete hamburgerzsemle után a fekete fagyit is. Habár a színes szagos cukorszórás általában erről a fagyiról sem marad le, amiről egyébként elmondhatjuk, hogy már Magyarországon is kapható. A social mediában manapság nagy kedvencnek számító különleges édesség a kókusz héjából előállított aktív széntől nyeri fekete színét.

Fekete fagyi Forrás: Instagram/Little Damage Ice Cream Shop

Titkos összetevővel készül az év jégkréme - Recept!

Egy könnyű, ízvilágában mégis gazdag, jeges, frissítő édesség az, amire ezeken a tikkasztó nyári napokon szükségünk van. Mutatunk is egy nagyszerű, egészséges receptet, aminek egy igencsak speciális összetevője is van! A receptet itt találod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.