Túlságosan elfoglalt vagy? Próbáld ki az 1 perces edzést!

elfoglaltság egészség sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig van időd beiktatni a napi menetrendedbe az edzést? Mégis szeretnél mozogni, fogyni, vagy éppen erősödni és fitt lenni? Próbáld ki a napi egyperces edzést!

Jillian Michaels fitneszedző, aki maga is anyuka, eredetileg gyermekes nőknek találta ki az 1 perces edzést. Az egy percben összeállított mozgás égeti a kalóriát, növeli a fizikai kondíciót, erősít, és gyorsítja az anyagcserét.

Forrás: giphy.com

"Nekünk, anyáknak a lehető leghatékonyabban kell felhasználnunk az időnket. Ezért a magas intenzitású intervallumedzés és a különböző izomgyakorlat kombinációja a legcélszerűbb eszköz. Jelszavam: stabilitás, agilitás, sebesség, erő, teljesítmény. Ezekre minden anyának szüksége van" - mondta Jillian.

Az edzés hat különböző gyakorlatból áll, mindegyiket 10 másodpercig kell csinálni. Maga az edzéssor így valóban 1 percig tart, de Jillian felhívja a figyelmet a pár perces bemelegítés fontosságára, ami lehet akár ugrálás vagy lépcsőzés, illetve az edzés utáni nyújtásra. Ezeket abban az esetben sem szabad elhanyagolni, ha csak egy percbe sűrítjük a napi testmozgást.

Ha több időnk van, és bírjuk, természetesen megismételhetjük a gyakorlatsort. Ebben az esetben minden perc után 10 másodperc pihenőt tartsunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.