Magyarország Tortája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén is sokan indultak a Magyarország Tortája címért, de csak egy édesség lehet, amely méltó erre a megnevezésre. Tavaly Szó Gellért salgótarjáni cukrász alkotása, az Őrség Zöld Aranya fantázianévre hallgató finomság nyerte el a díjat, idén a Balatoni Habos Mogyorós tortának sikerült megszereznie a címet. 

Magyarország Tortája

Idén 30 pályázó közül választották ki Magyarország Tortáját, ami a Balatoni Habos Mogyorós fantázianevű torta lett. A SUGAR! Design cukrászda alkototta meg az édességet, pontosan Vaslóczki Orsolya készítette el, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte. A nyertes torta több mogyorós réteggel készült, mint a mogyorós habtészta, a roppanós mogyorós réteg, és a tortából a dél-balatoni régióban előállított mogyoróolaj sem hiányzik. Ezért kapta a Balatoni Habos Mogyorós fantázianevet. Augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában kapható lesz majd a finomság, de augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában is megkóstolhatja majd a nagyközönség a Várkert Bazárnál.

A Pöttyös Panni és a Balatoni Habos Mogyoró Fotó: Hirling Bálint - Origo

Magyarország Cukormentes Tortája

Magyarország Cukormentes Tortája a Pöttyös Panni lett Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Minden évben a Magyarország Tortája versennyel párhuzamosan megrendezik a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést is. Idén Pöttyös Panni lett a legfinomabb cukormentes torta, melyet a budapesti Zazzi cukrászda alkotott meg. A torta nem tartalmaz hozáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A rétegek mákos piskóta közé kerültek, melynek intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.

Így készül Beyoncé, Jennifer Aniston és a többi sztár kedvenc salátájahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170809-igy-keszul-beyonce-jennifer-aniston-es-a-tobbi-sztar-kedvenc-salataja.htmlA sztárok sem járnak mindig a legdrágább éttermekbe, sőt, sokuknak zöldséges kertje is van, hogy a legfrissebb hozzávalókból készíthessék el otthonukban az egészséges fogásokat. Mutatjuk a celebek kedvenc salátáit, meríts belőlük bátran ötleteket! Ez Zsír!--Liptai Claudia leadja a felesleget: bokszol - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20170809-liptai-claudia-bokszol.htmlLiptai Claudia is keményen küzd azért, hogy visszanyerje a szülés előtti alakját, meg is mutatta mit meg nem tesz érte! Ez Zsír!OrigoÁbel Anita lefogyott: életében először vett fel rövidnadrágot - Fotó!http://www.life.hu/ez-zsir/20170809-abel-anita-lefogyott-eloszor-vett-fel-rovidnadragot.htmlÁbel Anitának elege lett a rendszertelen étkezésből, úgy döntött, életmódváltásba kezd: meg is lett az eredménye! Nagyon lefogyott. Ez Zsír!OrigoÍgy fogyj könnyedén 5 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-igy-fogyj-konnyeden-5-kilot.htmlA fogyás leghatékonyabb módja néhány egészen egyszerű változtatás a hétköznapi életben. Néhány szokás átalakításáról van csupán szó, ami nem forgatja fel fenekestül az életedet, viszont könnyű megszokni őket és bevezetni a mindennapokba. Ezekkel a technikákkal egy-két hét alatt könnyedén leadhatsz 5 kilót! Ez Zsír!--Rippel Feri több mint 20 kilót fogyott: a NASA is vizsgáljahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-rippel-feri-tobb-mint-20-kilot-fogyott.htmlRippel Feri egy különleges módszerrel fogyott, több mint 20 kilótól szabadult meg az artista. Már a NASA is érdeklődik a módszere iránt! Ez Zsír!OrigoMár 45 kilót fogyott Tóth Verahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-mar-45-kilot-fogyott-toth-vera-enekesno.htmlMár mínusz 45 kilónál tart Tóth Vera, de azt mondja, még mindig nem érte el a célját. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.