életmódváltáséve2017 recept Nyár vegán jégkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban is mutattunk már egészséges jégkrémrecepteket, de most egy igazán speciális következik. Ez a vegán csokifagyi ugyanis avokádóval készül! Mutatjuk is a receptet!

Hozzávalók:

  • 380 g magas zsírtartalmú kókusztej
  • 130 g avokádó
  • fél csésze cukrozatlan kakaópor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • fél csésze + 2 kanál juharszirup
  • fél csésze víz
  • néhány szem bogyós gyümölcs
Avokádófagyi Forrás: Thinkstock

Tipp

A vaníliarúd 1 kanál vaníliakivonattal helyettesíthető. Ha juharszirupot ritkán használsz, és ezért most sem szeretnél venni, használj agaveszirupot, amit édesítőszerként talán praktikusabban tudsz más édességbe is tenni. Ha nem vagy vegán, akkor a juharszirupot mézzel is helyettesítheted.

Elkészítése:

A puha avokádók belsejét vájd ki, ez legyen 130 gramm. Tedd egy turmixgépbe vagy egy tálba, ha botmixered van. Az gyümölcsön kívül minden alapanyagot tegyél hozzá. Alaposan dolgozd össze a mixerrel a hozzávalókat, amikor sima massza lesz, jöhet a következő lépés.

Ha van fagylaltgéped, akkor abban készítsd el a fagyit. Ha nincs, akkor a következő teendőid vannak: az egész masszát tedd egy tálba, ami befér a mélyhűtődbe. Hűtsd egy órán keresztül, majd vedd ki és dolgozd át gyorsan egy habverővel. Ha igazán krémes fagyit szeretnél, ezt a műveletet érdemes megismételni még 3-szor félóránként. Aztán pár órát hagyd még hűlni a mélyhűtőben, így tökéletes lesz a végeredmény. Tálaláskor a gombócokra tehetsz egy kevés friss gyümölcsöt.

Sokkoló fagyi- és jégkrémtrendek a nagyvilágból

Míg gyerekkorunkban a vanília, a csoki és a puncs háromszögében éltünk, addig ma a levendulás, a mentás, a tökmagos fagyi is a kedvenceink között van. A következő fagyik viszont nem elsősorban ízükben, hanem megjelenésükben akartak újat mutatni. Jöjjenek a furcsaságok!

Így készül Beyoncé, Jennifer Aniston és a többi sztár kedvenc salátájahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170809-igy-keszul-beyonce-jennifer-aniston-es-a-tobbi-sztar-kedvenc-salataja.htmlA sztárok sem járnak mindig a legdrágább éttermekbe, sőt, sokuknak zöldséges kertje is van, hogy a legfrissebb hozzávalókból készíthessék el otthonukban az egészséges fogásokat. Mutatjuk a celebek kedvenc salátáit, meríts belőlük bátran ötleteket! Ez Zsír!--Így fogyj könnyedén 5 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-igy-fogyj-konnyeden-5-kilot.htmlA fogyás leghatékonyabb módja néhány egészen egyszerű változtatás a hétköznapi életben. Néhány szokás átalakításáról van csupán szó, ami nem forgatja fel fenekestül az életedet, viszont könnyű megszokni őket és bevezetni a mindennapokba. Ezekkel a technikákkal egy-két hét alatt könnyedén leadhatsz 5 kilót! Ez Zsír!--Ez a leves a nyár sztárja: gazpachorecept!http://www.life.hu/ez-zsir/20170801-gazpacho-recept.htmlA tikkasztó nyári napokon semmi nem esik jobban, mint egy frissítő leves. A gazpachónak pedig érdemes ilyenkor nekiállni, mert fantasztikus ízvilága van, kifejezetten nyárra való hűsítő recept! Ez Zsír!Thinkstock7 étkezési tipp celebektől, amit érdemes lenne megfogadnodhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170725-egeszseges-etkezesi-tippek-celebektol.htmlMire esküsznek a celebek? Mivel tartják magukat formában, és miképpen őrzik meg egészségüket? Íme, 10+1 trükk világsztároktól! Ez Zsír!OrigoÁtlagos egyetemistából fitneszmodell! Balha Gabi inspiráló történetehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170731-eletmodvaltassal-lett-fitneszmodell-balha-gabriella.htmlEgy spanyolországi ösztöndíj rángatta ki az addigi átlagos hétköznapokból Balha Gabit. A mekizős, éjszakázós, rohanós napokat felváltotta a tengerparton kocogás, a testi, lelki feltöltődés. Hazatérve sem adta fel, elindult azon az úton, ami kívül és belül is átformálta, és mára életmóddá vált számára. Inspirálódj Gabi történetével! Ez Zsír!--A legegészségesebb celebek Hollywoodbólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170726-a-legegeszsegesebb-celebek-hollywoodbol.htmlNem is olyan régen az összes hollywoodi sztár szájából lógott a cigaretta, mindenki a legendás szórakozóhelyekre akart bejutni, hogy kellően kibulizza magát. Manapság már jógamatraccal a kezükben látjuk kedvenc sztárjainkat, Instagram-oldalukról pedig az egészséges ételek kacsingatnak ránk. De közülük is kik azok, akik a legnagyobb hívei az egészséges életmódnak? Mutatjuk! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.