Lesd el Elle Macpherson étrendjét! Ettől ilyen dögös az 53 éves modell

2017.08.23. 20:28

Nem véletlen, hogy Elle Macpherson beceneve "A Test", hiszen tényleg ő a legcsodásabb testű nő, akiről egyszerűen nem lehet elhinni, hogy már 53 éves. Érdemes ellesni, milyen étrendet követ a modell.

Elle Macpherson az optimális pH-egyensúly megtartására törekszik az étrendjével. A savasodás elkerülése érdekében lúgosító ételeket fogyaszt. Éppen ezért kerüli a vörös húsokat, a tejtermékeket, a cukrot, a feldolgozott élelmiszereket, amelyek hozzáadott adalékanyagokat tartalmaznak.

A modell orvosa, Simone Laubscher azt javasolja, hogy az étrend kapcsán a 80-20 százalékos felosztást kövessük. 80%-ban együnk lúgosító ételeket, fehér rizs helyett amarantot vagy quinoát, marha helyett lazacot. 20%-ban pedig meg lehet enni, amit éppen megkívánunk, például egy kis csokifagyit vagy bort.

Elle MacphersonForrás: The Super Elixir
A pH egy olyan mérőszám, amellyel a testnedveink sav- és lúgháztartását mérhetjük. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán jelzik: 7-es pH-júak a semleges oldatok, ettől az értéktől lefelé egyre savasabb, felfelé haladva viszont egyre lúgosabb az oldat. Szervezetünkben a lúgok a megújulást, míg a savak a lerakódások képződését segítik elő. A lerakódások számtalan betegséghez vezethetnek, ha hosszú távon nem változtatunk a kémhatáson, a kellemetlenségek az emésztési zavaroktól egészen a súlyos mozgásszervi megbetegedésekig is eljuthatnak.

Reggeli

Két kedvenc reggelije is van: az egyik omlett spenóttal és avokádóval, a másik lenmagpuding mandulatejjel és bogyós gyümölcsökkel.

Ebéd

A modell alig eszik csirkét és más húsokat, halat viszont rengeteget fogyaszt. Kedvenc ebédje a lazac citrommal, olívaolajjal, céklasalátával és gyöngyárpával.

Forrás: Instagram/ellemacphersonofficial

Vacsora

A nap utolsó étkezésében is preferálja a halat. Ekkor tengeri sügért eszik görög salátával, a tetején kecskesajttal vagy halloumival. 

Nassolnivaló

Nassolni bizony mindenkinek kell, de ezt is meg lehet oldani egészségesen. Elle Macpherson ilyenkor datolyát eszik, és egy csésze zöld teát iszik hozzá. Általában tízóraira vagy uzsonnára fogyasztja. 

Smoothie 

Naponta egy smoothie is szerepel a modell étrendjében. Ezt mandulatejből, bogyós gyümölcsökből és egy banánból készíti el.

Az étkezések között a 3 liter víz elmaradhatatlan. Ez az egészséges életmódjának alapja. 

Forrás: The Super Elixir
Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza.
Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk. Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.
Elle MacPhersonegészséges életmódétrendmodell