méregtelenítés strand Nyár egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell drasztikus méregtelenítésbe kezdeni ahhoz, hogy megtisztítsd a szervezetedet a túlzásba vitt nyári gasztrokalandozások után. De ha nem tudtál mértéket tartani, és túl sok volt a strandkaja és a koktél, akkor most érdemes odafigyelned, hogy visszazökkenj az egészségesebb mederbe. 

A méregtelenítés kapcsán az emberek rögtön valami brutális léböjt kúrára gondolnak, pedig nem kell sokat tenni ahhoz, hogy egy kicsit felturbózd a szervezetedet, illetve felpörgesd az anyagcserét. A legfontosabb, hogy figyelj oda a szénhidrát bevitelére, és iktass be néhány extra ételt és italt, ami segít helyreállítani a megbomlott egyensúlyt. Íme, 5 finomság, amit érdemes bevetned!

1. Gyógynövény teák

A tealevélben lévő polifenolok természetes módon méregtelenítik a testet, míg a népszerű gyógynövényes „detox” teák kifejezetten méregtelenítő és tisztító tulajdonságokkal rendelkező gyógynövények keverékét tartalmazzák. Ezek ráadásul koffeint sem tartalmaznak.

Forrás: Thinkstock

2. Káposzta

A káposzta természetes diuretikum, amely segít a felesleges folyadékot kihajtani a szervezetből. A káposzta körülbelül 92%-ban vízből áll, ezen túl tele van rostokkal, ami a jó anyagcseréhez különösen fontos. A káposzta ásványi anyagokban - például folsavban - és vitaminokban - A, C, E, K - is bővelkedik.

3. Fokhagyma

Nemcsak a lángosra érdemes tenni, hanem különböző zöldségek ízesítésére is jó használni. Ez az a szuperétel, ami soha nem fog kimenni a divatból. Randik előtt persze nem ajánljuk, de egyébként kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mert jót tesz az immunrendszernek, segít a rossz koleszterinszint csökkentésében, a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében, valamint a stressz csökkentésében.

Forrás: Thinkstock

4. Zöldek

A zöld növények klorofillje megszabadítja testünket a káros környezeti toxinoktól, valamint segíti a máj detoxikációját. Vértisztító és természetes antibiotikum, csökkenti a vérzsírokat, illetve normalizálja a vérnyomást.

5. Víz

A legfontosabb detoxikálónk még csak nem is egy egzotikus szuperétel, ami méregdrágán kapható a piacokon, hanem a víz, ami az emberi testben is nagy arányban, 70%-ban van jelen. A víz a fejtetődtől a lábujjadig hidratálja a szervezetedet, ráadásul méregtelenít is.

Forrás: Thinkstock

Az 5 legjobb zsírégető zöldség

A bőséges zöldségfogyasztás az egészséges étkezés és a diéta szerves része. Néhánnyal ráadásul különösen jól jársz, hiszen nemcsak, hogy tele vannak vitaminnal, de egyáltalán nem hizlalnak, sőt, az anyagcserét is gyorsítják. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!
Régi idők fogyási trendjei, amiket ideje örökre elfelejtenihttp://www.life.hu/ez-zsir/20170829-regi-fogyasi-trendek-amiket-ideje-elfelejteni.htmlHeti szinten új fogyási tippek, új szuperételek kerülnek előtérbe. Vannak olyan egykori trendek, ma már tévhitek, amelyeket viszont egyszer és mindenkorra el kell felejteni, ha az egészség, a fittség, a jó alak az elérendő célod. Ez Zsír!OrigoEzeket eszi Jennifer Aniston, avagy kiderült bomba formájának titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170818-jennifer-aniston-igy-taplalkozik-hogy-bombaformaban-legyen.htmlNegyvennyolc éves Jennifer Aniston, de mintha alig öregedett volna a Jóbarátok óta. Közel az ötvenhez is elképesztően fiatalos, a teste tökéletes, és az arca is ragyog. De mégis, mi a titka? Most eláruljuk, milyen ételekkel tartja formában magát. Ez Zsír!--Imádnivaló partifalatok: az egészséges sütinyalókahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170815-egeszseges-sutinyaloka-partifalatok-recept.htmlNéhány évvel ezelőtt jelentek meg hazánkban is az úgynevezett cake pop, vagyis sütinyalóka receptek, amik nemcsak finomak, de a megjelenésük is igencsak vagány, így vendégvaráshoz tökéletesek. Most ennek mutatjuk meg egy egészséges változatát. Ez Zsír!ThinkstockÍgy fogyj könnyedén 5 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170808-igy-fogyj-konnyeden-5-kilot.htmlA fogyás leghatékonyabb módja néhány egészen egyszerű változtatás a hétköznapi életben. Néhány szokás átalakításáról van csupán szó, ami nem forgatja fel fenekestül az életedet, viszont könnyű megszokni őket és bevezetni a mindennapokba. Ezekkel a technikákkal egy-két hét alatt könnyedén leadhatsz 5 kilót! Ez Zsír!--Túlságosan elfoglalt vagy? Próbáld ki az 1 perces edzést!http://www.life.hu/ez-zsir/20170810-ha-tulsagosan-elfoglalt-vagy-probald-ki-az-1-perces-edzest.htmlAlig van időd beiktatni a napi menetrendedbe az edzést? Mégis szeretnél mozogni, fogyni, vagy éppen erősödni és fitt lenni? Próbáld ki a napi egyperces edzést! Ez Zsír!--Vegán fagyi avokádóval: ezt a receptet imádni fogod!http://www.life.hu/ez-zsir/20170811-vegan-fagyi-avokadoval-recept.htmlKorábban is mutattunk már egészséges jégkrémrecepteket, de most egy igazán speciális következik. Ez a vegán csokifagyi ugyanis avokádóval készül! Mutatjuk is a receptet! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.