Így készül az egészséges brassói! Recept!

2017.09.02. 14:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyás levest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket!

A Keverd újra, Buday! első részében kedvenc szakácsunk bemutatja, hogyan készül az egészséges Brassói pecsenye.

 

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg szűzpecsenye
10 dkg húsos császárszalonna
1 cs újhagyma, vagy 15 dkg vöröshagyma
2 cs petrezselyem zöldje
4 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
1 dl étolaj
40 dkg tisztított zeller gumó
40 dkg tisztított petrezselyem gyökér

 

Elkészítése:

  • A húsos szeletelt császár szalonnát vékony csíkokra vágom.
  • Az apróra vágott hagymát, vagy még inkább az újhagymát, a zúzott fokhagymát, együtt pirítom kevés olajon a szalonnával együtt.
  • Az ujjnyi csíkokra vágott szűzpecsenyét összepirítom a hagymával.
  • Ízesítem sóval, frissen őrölt borssal.
  • Végül megszórom rengeteg apróra vágott petrezselyem zöldjével.
  • A kockára vágott sült burgonya helyett dobókocka nagyságúra vágom a zellergumót, és a petrezselyem gyökeret. Meggőzölöm félkeményre.
  • Kevés zsiradékban ropogósra pirítom forró serpenyőben.
  • Tálalás előtt összeforgatom a húst a zöldségekkel.

 

Nézd meg a teljes videót!

Kezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmód szakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bombaformát és izomlázat!
Buday Pétergombasorbetbrassóiéletmódváltáséve2017gyümölcsegészséges életmód