Világsiker az új magyar édesítőszer, az almacukor

Forrás: Dia-Wellness Kft. -
étkezés természetes almacukor édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, amely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsósorban pedig kellemes ízélményt nyújt.

Közel egy évtizedre volt szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes eljárást, a legsokoldalúbb felhasználáshoz szükséges állagot, valamint a legkiválóbb ízélményt.

Antalicz Miklós, az almacukrot gyártó kft. tulajdonosa Forrás: Dia-Wellness Kft.

Hosszú évek óta köztudott, hogy a finomított fehér cukor nem tesz jót az egészségnek, mindenekelőtt azért, mert gyorsan és nagymértékben emeli a vércukorszintet, ami több negatív hatással jár. „Nagyjából egyenletesen kell tartani az inzulinszintünket a nap folyamán – ezért is ajánlják a szakemberek a napi 5-6-szori étkezést – mellyel elkerülhető a hirtelen ránk törő farkaséhség és a hasnyálmirigy kimerülése. Ezáltal kisebb az esély az elhízásra, és jelentősen csökkenhet a cukorbetegség kockázata. Mivel a fehér cukornak nagyon magas a glikémiás indexe, így nagyon megemeli az inzulinszintet, érdemes olyan alternatív édesítőszert keresni, ami természetes eredetű, és nem vált ki nagy inzulinválaszt. Az almacukorszirup éppen ilyen. Ennek legfőbb alkotóeleme az L-fruktóz (betöltéskor 36%), ez adja pozitív hatásainak gerincét" - mondta Szarka Dorottya dietetikus, aki a fruktózzal kapcsolatos tévhiteket is tisztázta:

Fruktóz és fruktóz között is óriási a különbség. Nem mindegy, hogy laboratóriumi körülmények között, mesterségesen előállított fruktózról vagy pedig egy természetes anyagból, jelen esetben almából kivont gyümölcscukorról beszélünk. Kémiailag és élettanilag sem ugyanaz a hatása a kétféle fruktóznak.

A dietetikus azt is elárulta, kiknek javasolja az almacukor fogyasztását: "Egészségtudatos emberek számára kiváló megoldás lehet az ételek édesítésére. Inzulinos - úgynevezett egyes típusú - cukorbetegnek nem javaslom, de egy életmóddal, diétával karban tartott vagy alacsony dózisú gyógyszeres kezelést igénylő diabétesz esetén beilleszthető az étrendbe, azzal a feltétellel, hogy bele kell számolni az előírt napi szénhidrát- és kalóriamennyiségbe, hiszen az almacukor nem energia- és szénhidrátmentes" – hangsúlyozta Szarka Dorottya.

Az almacukorszirup édessége körülbelül a mézéhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére használható Forrás: Dia-Wellness Kft.

Az almacukorszirup édessége körülbelül a mézéhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére használható:

Kiválóan alkalmas a kávé ízesítésére, sütemény sütésére, ételek, saláták stb. édesítésére, turmix készítésére – lényegében bármilyen receptúrába beleilleszthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.