A test és a lélek balzsama: így teázz ősszel

Forrás: Thinkstock -
otthon tea ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az őszi és a téli időszak az otthoni bekuckózások, gyertyagyújtások, lélekmelengető teázások ideje. Mindennek pedig nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk.

Míg nyáron a rengeteg szabadtéri programon lazítunk, koncerteken táncoljuk ki magunkból a hétköznapokban felgyülemlett stresszt, addig ősszel hajlamosabb az ember az otthon melegét választani a pihenés helyszínéül. Hiszen egyre hidegebb van kint, egyre inkább vágyunk a melegségre, a meghitt, békés hangulatra, és ahogy közeledik a tél és a karácsony, ez egyre inkább fokozódik.

Ahogy egyre hidegebb van kint, egyre inkább vágyunk a melegségre, a meghitt, békés hangulatra Forrás: Thinkstock

Az ilyen meghitt esték tökéletes kísérője egy bögre gőzölgő tea, aminek már a melegsége is lassításra ösztönöz, hiszen egy forró italt csak szépen kortyolgatva lehet elfogyasztani. Egyértelmű az üzenete: csak semmi rohanás. Ahogy minden egyes korty melegséggel önti el a testünket, az ízlelőbimbóinkat is kényeztethetjük. Talán nincs is még egy olyan élelmiszer, amiből annyi változat lenne kapható, mint a teából, aminek nagy része ráadásul gyógyító hatással is bír. A különböző gyógynövény keverékek nemcsak az idegeket nyugtatják meg az alvás előtt, de az immunrendszert is erősítik.

5 gyógyital a testi, lelki egészségért

Ezúttal ötféle gyógyteát mutatunk be, amit érdemes kipróbálnotok idén ősszel!

A hangulatot az is fokozza, hogy milyen környezet vesz minket körbe. Egy illóolaj is segíti az ellazulást, de az is jó érzéssel tölti el az embert, ha egy szép bögréből kortyolhatja a lélekemelő italt. Legyél a vintage stílus vagy az unikornisok szerelmese, biztosan megtalálod majd a kedvencedet. De olyan bögrét is beszerezhetsz, amire te magad írhatsz fel üzeneteket.

Csészék, bögrék:

1. Kopott macska 2890 forint 2. Old dekor 1200 forint 3. Skandi trend 4490 forint 4. Butlers 1490 forint 5. Kopott macska 2690 forint 6. Butlers 1290 forint 7. Stile Interior 2490 forint Forrás: Life.hu

Egyebek:

1. Gasztroshop 490 forint 2. Old dekor 2600 forint 3. Vasedény 5890 forint 4. Kopott macska 5490 forint 5. Kookta 3990 forint 6. Kopott macska 8290 forint 7. Old dekor 3500 forint Forrás: Life.hu
Így étkezik a csodálatos Kate Hudsonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170926-igy-eszik-egeszsegesen-kate-hudson.htmlA 38 éves színésznő tavaly adta ki egészséges életmódról írt a könyvét Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body címmel. Az ép testben, ép lélek mottóra épült könyvben rengeteg tanáccsal szolgál Kate Hudson, és maga is e szerint él. Nemcsak sportol és meditál, de egészségesen is étkezik. Mutatjuk is, miket eszik a bájos színésznő. Ez Zsír!--5 dolog, amit ne csinálj, ha éhes vagyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170922-dolgok-amiket-soha-ne-csinalj-ehesen.htmlAz éhség könnyen elkerülhető egy kis előregondolkodással és a napi ötszöri étkezéssel. Persze még a rendszerető embereknél is előfordul, hogy kimarad egy-egy étkezés, így viszont könnyen felütheti fejét a farkaséhség. Ez Zsír!Thinkstock3 ok, amiért örökre felejtsd el a mérlegethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170919-ezert-ne-allj-a-merlegre.htmlRendszeresen edzel, a mérleg mégsem mutat annyit, amivel elégedett lennél? Gondolkodtál azon, hogy nem is mérvadó az a súly, amit a számlapról leolvashatsz? Íme, 4 ok, amiért ideje örökre elfelejteni a mérleget. Ez Zsír!OrigoKíváncsi vagy Taylor Swift étrendjére? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170919-taylor-swift-etrendje.htmlBármit csinál a 27 éves énekesnő, azt világszerte imádják. Legújabb videoklipje is rekordokat döntögetett. Ezúttal viszont nem zenei karrierjéről vagy hírhedt szerelmi életéről fogunk írni, hanem arról, hogyan tartja karban magát, mit szeret enni és hogyan bűnözik Taylor Swift. Ez Zsír!OrigoVilágsiker az új magyar édesítőszer, az almacukor http://www.life.hu/ez-zsir/20170918-az-almacukor-az-uj-magyar-termeszetes-edesitoszer.htmlKözel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, amely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsósorban pedig kellemes ízélményt nyújt. Ez Zsír!--Fogyási tippek azoktól, akik rengeteg felesleges kilótól szabadultak meghttp://www.life.hu/ez-zsir/20170912-fogyasi-tippek-azoktol-akik-maguk-is-lefogytak.htmlAzoktól, akik átélték már, milyen a fogyás, és pontosan tudják, mit kell tenni érte, sokkal hitelesebben hangoznak a fogyási tippek. Ráadásul könnyebben el is fogadják a hasonszőrűektől ezeket az életmódváltási tanácsokat. Szóval, halljuk őket! Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.