Energetizáló tippek esős napokra

Forrás: Shutterstock -
eső energia ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hideg, eső, sötét reggelek, borús nappalok... Hiába az őszi napsütés a kedvencünk, sokszor bizony nem ilyen idővel kecsegtet az október, nem beszélve az utána következő hónapokról. Ilyenkor nemhogy a munkánkat nem könnyű elvégezni, de az ágyból kikelni sem könnyű. Fogadd meg energetizáló tippjeinket!

1. Ébredés

A nyári verőfényes reggelek után egyre gyötrőbb az ébredés. A sötét reggeleken nehéz kipattanni az ágyból, és szembenézni a napi teendőkkel. Azt tanácsoljuk, hogy a bosszantó hangú ébresztőórát felejtsd el, és válts valami könnyedebbre: a legjobb ha beszerzel egy rádiós ébresztőórát, amit beállíthatsz kedvenc adódra. Hidd el, a kedvenc számaidra hamar fel fogsz pörögni.

Ébredj kellemes zenére az idegesítő ébresztőóra helyett! Forrás: giphy.com

2. Esernyő, esőkabát, gumicsizma

Ha nyáron be is csempészünk néhány színt az outfitünkbe, ősszel hajlamosak vagyunk a legsötétebb színekbe öltözködni. Az esős napokon viszont jól jön néhány energetizáló szín. A legjobb ha beszerzünk néhány bohókásabb darabot kifejezetten ezekre a napokra: felejtsd el a fekete esernyőt, jöhetnek a minták, a designer esőkabátok és a tócsabíró gumicsizmák.

Válassz vidám kiegészítőket az esős napokra! Forrás: Shutterstock

3. Édesség

Néha semmi másra nem vágyik az ember, csak egy kiadós édességre. Nem mintha ettől sokat változna a világ állása, vagy az aktuális jókedvünk, a pillanat heve azonban megkívánja, hogy bevágjunk valami kellemesen édes finomságot, ami néhány percre kiszakít az esőáztatta napok lomha folyásából. Ezekre a napokra érdemes előre felkészülni, hogy ne a legkalóriadúsabb süteményt válasszuk ki hazafelé a cukrászdában, hanem valami egészségesebbet habzsoljunk be, különben plusz 10 kilóval állhatunk majd csodálkozva a tavaszi napsütésben.

Egy kocka feketecsoki garantáltan feldobja a kedvedet a borongós napokon Forrás: Giphy

Egészséges puding 10 perc alatt

Ha hirtelen rád tör az éhségérzet, akkor feltétlenül ezt az édességet válaszd! Néhány perc alatt elkészíthető, és nagyon finom! A receptet itt találod!

4. Otthon, édes otthon

Az esős napokon még édesebb a hazaérkezés. A bekuckózás folyamata bizony nem nagy tudomány, érdemes ösztöneinkre hallgatni ez ügyben. Érdemes készíteni egy hangulatos, természetközeli őszi dekorációt, jöhet a teafőzés, a kötögetés, a karácsonyi listák előkészítése, a közös társasozás, a kellemes habfürdőzés. A lelki feltöltődés a hétköznapokban sokkal mosolygósabbá teszi az embereket.

Vegyél habfürdőt, és relaxálj! Forrás: Thinkstock

5. Minőségi alvás

Ahhoz, hogy energiával feltöltekezve kezdd a napot, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Ehhez nem árt, ha napközben kellemesen elfáradsz. Ha rengeteg dolgod van, ezzel nem is lesz probléma, bár a hétköznapi rohangálások mellett nem rossz egy-egy edzést is beiktatni. Emellett persze rengeteg tényező járul hozzá a jó alváshoz: a matrac, a párna, az elméd nyugalma, nyugtalansága, a szoba szellőzöttsége, az ott uralkodó illatok. Alvás előtt válassz egy kellemes olvasnivalót, és ne a telefonodat nyomkodd, teremts kellemes hangulatot, legyen a szobában rend. A jó illatokért használj bio-levendulaolajból készült sprét, amivel felfrissítheted a szoba légterét.

A nyári pörgés után itt az ideje, hogy végre igazán kipihend magad Forrás: Thinkstock
A test és a lélek balzsama: így teázz ősszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170927-igy-teazz-osszel.htmlAz őszi és a téli időszak az otthoni bekuckózások, gyertyagyújtások, lélekmelengető teázások ideje. Mindennek pedig nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk. Ez Zsír!ThinkstockÍgy étkezik a csodálatos Kate Hudsonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170926-igy-eszik-egeszsegesen-kate-hudson.htmlA 38 éves színésznő tavaly adta ki egészséges életmódról írt a könyvét Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body címmel. Az ép testben, ép lélek mottóra épült könyvben rengeteg tanáccsal szolgál Kate Hudson, és maga is e szerint él. Nemcsak sportol és meditál, de egészségesen is étkezik. Mutatjuk is, miket eszik a bájos színésznő. Ez Zsír!--5 dolog, amit ne csinálj, ha éhes vagyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170922-dolgok-amiket-soha-ne-csinalj-ehesen.htmlAz éhség könnyen elkerülhető egy kis előregondolkodással és a napi ötszöri étkezéssel. Persze még a rendszerető embereknél is előfordul, hogy kimarad egy-egy étkezés, így viszont könnyen felütheti fejét a farkaséhség. Ez Zsír!ThinkstockKíváncsi vagy Taylor Swift étrendjére? Megmutatjuk!http://www.life.hu/ez-zsir/20170919-taylor-swift-etrendje.htmlBármit csinál a 27 éves énekesnő, azt világszerte imádják. Legújabb videoklipje is rekordokat döntögetett. Ezúttal viszont nem zenei karrierjéről vagy hírhedt szerelmi életéről fogunk írni, hanem arról, hogyan tartja karban magát, mit szeret enni és hogyan bűnözik Taylor Swift. Ez Zsír!OrigoVilágsiker az új magyar édesítőszer, az almacukor http://www.life.hu/ez-zsir/20170918-az-almacukor-az-uj-magyar-termeszetes-edesitoszer.htmlKözel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, amely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsósorban pedig kellemes ízélményt nyújt. Ez Zsír!--Variációk guggolásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20170918-guggolas-gyakorlatok-katus-attilatol.htmlKezdd az őszi szezont edzéssel, tornázz minden reggel Magyarország vezető életmódszakértőjével, Katus Attilával! A LifeTv-ben szeptember 4-től reggel 7-kor, 8-kor és 10-kor nincs kifogás, ledolgozzuk a nyáron felszedett felesleget. Két dolgot garantálunk, bomba formát és izomlázat! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.