Zimány Linda fitneszmodellként debütál a hétvégi Fitparádén: exkluzív interjú!

Fitparádé életmódváltáséve2017 Zimány Linda egészséges életmód fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki követi Zimány Linda Instagram-oldalát, már gyaníthatta, hogy a sok edzőtermi, és egyre több kockahasas fotó bizony nem véletlen. Kiderült, Linda a hétvégi Fitparádén fitneszmodellként fogja megmérettetni magát. Hogy miért vállalta a versenyt és mennyire volt kemény a felkészülési időszak - erről mesélt nekünk.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy fitneszmodellként szeretnél színpadra állni?

Két éve kezdtem el a felkészítőmmel, Németh Eszterrel komolyabban edzeni. Fél évvel ezelôtt az ő ráhatására, de közösen döntöttük el, hogy elindulok az október 15-i Fitparadén, a Fitmodel World kategóriában. Féltem tőle, és a mai napig izgulok, hogy fog sikerülni, hiszen számomra ez egy teljesen új dolog, de 100%-osan beletettem magam, és mindent megtettem annak érdekében, hogy a legjobb formámat hozhassam a színpadon vasárnap. Ha a későbbiekben pedig ezzel motiválhatok, az egészséges életmódra ösztönözhetek másokat is, akkor nagyon boldog leszek.

Zimány Linda fitneszmodellként debütál a hétvégi Fitparádén Forrás: Zimány Linda

Nagyon kemény volt a felkészülés?

Életem egyik legnehezebb és egyben legkeményebb időszaka volt ez a tíz hét: fizikailag és lelkileg is megterhelő. A végletekig alázatos vagyok a fitnesz sportág felé. Komoly önmegtartóztatás és küzdés van mögöttem, de egyáltalán nem bánom, hiszen hatalmas próbatétel volt saját magam számára, és szeretem feszegetni a határaimat.

A diéta vagy az edzés volt nagyobb kihívás?

A diéta. Habár eddig is odafigyeltem arra, mit eszem és a sport mindig is elengedhetetlen része volt az életemnek, ez a felkészülési időszak teljesen más volt minden szempontból. A versenyfelkészülésnél nem férnek bele csalónapok, sem lebetegedés, sem fáradtság. Kőkemenyen oda kell tenni magad mindennap, megenni azt a sótlan tilápiát a hámozott uborkával századszorra is. Aztán persze az utolsókig küzdeni kell az edzőteremben, akkor is ha teljesen kimerült és enervált vagy. Nagyon tisztelem a profi fitnesz versenyzőket, mert nagyon kemény ez a sport.

Forrás: Vojcehovszki Richard/Bernice Fashion

Voltak mélypontok? Hogyan lendültél túl rajtuk?

Igen, én azért ennél a nagyon önmegtartóztató életnél azért hedonistább lélek vagyok. (nevet) Voltak komolyabb mélypontok, de az edzőm, Németh Eszter ezeken mindig átsegített és hihetetlenül tudott motiválni. Aztán amikor belenéztem a tükörbe, és napról napra egyre jobban láttam a változást a testemen, az mindig adott újabb energiát, hogy menjek tovább az úton és a végsőkig csináljam.

Milyen eredményt vársz magadtól a hétvégi Fitparádén?

Azt gondolom, magamnak bebizonyítottam, hogy végig tudom csinálni az álomalakomért folytatott küzdelmet, ez régi titkos vágyam volt, és amint említettem, ha ezzel másoknak is adhatok motivációt, akkor nagyon boldog leszek. Minden tőlem és a testemtől telhetőt beletettem ebbe a tíz hetes felkészülésbe, illetve az edzéseket az elmúlt két évben is becsülettel csináltam, innentől csak reménykedni tudok, hogy a küzdelmem és az elért eredményem a zsűri tetszését is elnyeri.

Forrás: Zimány Linda

Ezentúl rendszeresen fogsz hasonló versenyeken indulni?

Egyszer szerettem volna magam kipróbálni és nem tervezem a jövőben, de soha ne mondd, hogy soha! (nevet)

Hétvégén Fitparádé

A Tímea Majorova nevével fémjelzett verseny Közép-Európa egyik legnívósabb fitneszeseménye, amelynek az eddigi győztesei rendre világbajnokok lettek a Fitparade Fitmodel World-győzelmet követően.

A Fitparádé szombatja az erő fesztiválja, a vasárnapi programok pedig a szépség köré csoportosulnak. A családdal érkezőknek vasárnap gyerekzónát nyitnak a Mom Sport kertjében, ahol egésznapos sport, aktív és szórakoztató programokkal várják a legkisebbeket is.

Így reggeliznek a hollywoodi sztárokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171010-ezt-eszik-reggelire-a-hollywoodi-sztarok.htmlA reggeli tényleg nagyon fontos étkezés: kellő energiát biztosít a nap első feléhez, segít az elhízás megelőzésében, jót tesz a vércukorszintnek és a nassolás iránti vágyat is csökkenti. Szóval nem érdemes kihagyni a nap első étkezését, ha viszont nem tudod, hogy mit ennél legszívesebben, lopj ötleteket a hollywoodi sztároktól. Ez Zsír!--A péksüteményektől a csúfolódáson át az edzőteremig: így váltott életmódot Renátahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171010-interju-eletmodvaltasrol-burany-renataval.htmlA 22 éves Búrány Renáta 2014-ben határozta el magát az életmódváltás mellett. Mozogni mindig is szeretett, de a rengeteg szénhidrátból, többek között péksüteményekből álló étrendje miatt egyre nagyobb méretű ruhákat kellett vásárolnia. 70 kilósan, az allergiás reakcióktól és a csúfolódásoktól szenvedve végül meghozta a nagy döntést. Ez Zsír!OrigoÍgy váltott életmódot Oprah Winfreyhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171004-igy-kovetheted-oprah-winfrey-etrendjet.htmlHa valakinek, akkor Oprah-nak el lehet hinni, amit az egészséges életmódról mond. Néhány évtizeddel ezelőtt 30 kilótól szabadult meg, de nagyon durva, egészségtelen diétával, ami szervezetét is jó időre kiütötte. Ő is végigment a gyors fogyásért mindent bevállalók útján, majd felismerte, hogy az életmódváltás az egyetlen jó út, és ma már azért küzd, hogy ezt mások is felismerjék. Ez Zsír!OrigoSimon Szimonetta zsírgyilkos Boost Training óráján jártunkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171002-simon-szimonetta-zsirgyilkos-boost-training-orajan-jartunk.htmlA Life.hu és a BioTechUSA jóvoltából három szerencsés jelentkező részt vehetett Simon Szimonetta saját fejlesztésű, zsírégetésről és alakformálásról híres Boost Training óráján, ahol elképesztő hangulat uralkodott. Nézd meg videónkat! Ez Zsír!--Erdős Juci plus size fotós: "Bebizonyítom, hogy igenis minden husi nő jó nő!"http://www.life.hu/ez-zsir/20171010-interju-erdos-juci-plus-size-fotossal.htmlNégy évvel ezelőtt határozta el, hogy kifejezetten a plus size témára specializálódik a fotósként dolgozó Erdős Juci. Hogy milyen személyes élmények vezettek ehhez a döntéshez, miért imádja csinálni, és hogyan kell megtanulni szeretni magunkat, többek között erről mesélt nekünk a mindig nyílt és őszinte művész, akit a közelgő Plus Size Napról is kifaggattunk. Ez Zsír!OrigoEnergetizáló tippek esős napokrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171002-energetizalo-tippek-esos-napokra.htmlHideg, eső, sötét reggelek, borús nappalok... Hiába az őszi napsütés a kedvencünk, sokszor bizony nem ilyen idővel kecsegtet az október, nem beszélve az utána következő hónapokról. Ilyenkor nemhogy a munkánkat nem könnyű elvégezni, de az ágyból kikelni sem könnyű. Fogadd meg energetizáló tippjeinket! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.