Készíts egészséges gyümölcsös joghurtot házilag: recept!

Forrás: Shutterstock -
recept joghurt gyümölcsös joghurt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

A gyümölcsös joghurt szuper édesség, amit a gyerekek is imádnak. A legtöbb, boltban kapható változat viszont tele van hozzáadott cukorral, így ha szeretnél egészségesen étkezni, próbáld ki az otthon készült változatot.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott gyümölcs
  • 20 dkg sült almakrém
  • 4 dl joghurt
  • 1 db citrom
Gyümölcsös joghurt házilag Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

Az almakrémhez az almákat félbevágom, sütőben megsütöm, majd a magházat eltávolítva pürésítem. A fagyasztott gyümölcsöt a sült almakrémmel és a citrom levével együtt összepürésítem. Ízesítem egy kevés frissen őrölt borssal, ez ugyanis felerősíti a gyümölcs ízét. Hozzákeverem a sűrű joghurthoz. Tálaláskor kockára vágott gyümölcsöt teszek a tetejére.

Nézd meg a teljes adást:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.