Egészséges recept: fejtett bableves

2017.11.25. 08:00

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 25 dkg fejtett bab
  • 10 dkg szeletelt császárszalonna
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 8 dkg árpagyöngy
  • 1 vörös hagyma, vagy 1 csomag újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs zeller zöld
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 dl tejföl
Egészséges recept: fejtett bablevesForrás: LifeTv

Elkészítése:

A vékony csíkokra szeletelt császárszalonnát megpirítom egy kevés étolajon. Természetesen a vegetáriánusok ezt hagyják ki a receptből. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítom a zsiradékban, majd apróra vágott paradicsomot, és TV paprikát adok hozzá. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót a hagymán megpirítom a friss puha fejtett babbal együtt. Rengeteg vágott zellerzöldet szórok rá. Ízesítem sóval, és frissen őrölt borssal. Megszórom pirospaprikával is. Elkeverem, kevés vízzel felöntöm, és rövid lében, fedő alatt puhára párolom. Amikor elkészült, vízzel felöntöm a kívánt mennyiségre. Amikor újra felforrt, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt betétnek. Ezután főzöm még 10 percig, tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

Nézd meg a teljes adást!

egészségesbablevesrecept