bableves recept egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 25 dkg fejtett bab
  • 10 dkg szeletelt császárszalonna
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 8 dkg árpagyöngy
  • 1 vörös hagyma, vagy 1 csomag újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 cs zeller zöld
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 3 dl tejföl
Egészséges recept: fejtett bableves Forrás: LifeTv

Elkészítése:

A vékony csíkokra szeletelt császárszalonnát megpirítom egy kevés étolajon. Természetesen a vegetáriánusok ezt hagyják ki a receptből. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítom a zsiradékban, majd apróra vágott paradicsomot, és TV paprikát adok hozzá. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellergumót a hagymán megpirítom a friss puha fejtett babbal együtt. Rengeteg vágott zellerzöldet szórok rá. Ízesítem sóval, és frissen őrölt borssal. Megszórom pirospaprikával is. Elkeverem, kevés vízzel felöntöm, és rövid lében, fedő alatt puhára párolom. Amikor elkészült, vízzel felöntöm a kívánt mennyiségre. Amikor újra felforrt, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt betétnek. Ezután főzöm még 10 percig, tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

Nézd meg a teljes adást!

7 inspiráló idézet a leghíresebb plus size modelltől, Ashley Grahamtőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171120-ashley-graham-plus-size-modell-inspiralo-idezetei.htmlAshley Graham plus size modelltől szinte nap mint nap tanulunk valamit a pozitív testképről, önmagunk elfogadásáról és szeretetéről, és arról, milyen hatással vannak a megszégyenítő, kritizáló kommentek embertársainkra. Tanuljunk tőle ma is: íme, 7 idézet Ashley-től. Ez Zsír!--Kristen Bell számára az egészség a boldogságnál kezdődikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171114-kristen-bell-tippjei-az-egeszseges-elethez.htmlAz egészség Kristen Bell számára kiemelt fontosságú. Mindennap odafigyel arra, hogy milyen ételekkel táplálja a testét, és fontos cél számára, hogy gyermekeit pozitív testtudatra és a sportolás szeretetére tanítsa. Ez Zsír!--"Nincs szebb egy magabiztos, boldog nőnél" - interjú Salamon Dia fitneszmodellelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171108-interju-salamon-dia-fitneszmodellel.htmlSalamon Dia 20 éves kora óra, öt éve aktív versenyző, és az első Magyarországon élő bikinimodell, aki profikártya tulajdonosa lett. Legnagyobb célja, hogy megmérettesse magát a Mr. Olympián, majd édesanya legyen. Motivációról, diétáról és edzésről beszélgettünk vele. Ez Zsír!OrigoMegjelent Tomán Szabina szakácskönyve: ezekkel az ételekkel fogyott 30 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171109-megjelent-toman-szabina-elso-szakacskonyve.htmlFogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. Tomán Szabina receptjei viszont éppen azoknak szól, akik ragaszkodnak a jó ízekhez és nem vágynak önsanyargatásra. Ez Zsír!--Te is büszkén vállalod a striáidat? http://www.life.hu/ez-zsir/20171107-szeresd-a-striaidat.htmlA nők sokszor hajlamosak azt gondolni kisebb-nagyobb testi tökéletlenségükről, hogy egyedül vannak vele. Pedig minden nő pontosan tudja, milyen a súlyfelesleg, a narancsbőr vagy éppen a stria. Sok esetben ráadásul ezek nem lustaságból vagy az odafigyelés hiánya miatt alakulnak ki, így szégyellnivaló sincs rajtuk. Szerencsére ezt egyre többen gondolják így. Ez Zsír!--Ezért egyél minél több sütőtököthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171031-minden-amit-a-sutotokrol-tudnod-kell.htmlSok hazai idényzöldségről kell lemondanunk késő ősszel, de nem kell bánkódnunk, hiszen többek között a csodás sütőtökkel kárpótol minket a természet, amit élettani hatásai és sokoldalú felhasználási módja miatt imádunk. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.