Hagyományos recept újragondolva: töltött paprika

Forrás: Keverd újra, Buday! -
töltött paprika recept egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

Töltött paprika:

  • 8 db TV paprika
  • 30 dkg darált hús
  • 6 dkg köles nyersen
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 db kápia paprika
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 db tojás
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors

Mártás:

  • 30 dkg zellergumó
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 db újhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 kg paradicsom vagy 6 dl paradicsomlé
Töltött paprika egészségesen elkészítve Forrás: Keverd újra, Buday!

Elkészítése:

Elkészítem a tölteléket: a húshoz ledarálom a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, és egy kevés kápia paprikát. Főzök egy kevés kölest 1 rész köles, két rész sós víz arányban, és azt is hozzákeverem a töltelékhez. A tojást belegyúrva szépen összeáll a töltelék. Sóval, frissen őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem. Betöltöm a kicsumázott paprikába.

A reszelt zellert és petrezselyemgyökeret lepirítom, hogy megkaramellizálódjon: emiatt lesz édeskés a mártás. Kevés vizet öntök hozzá a pirítás után, és puhára gőzölöm. Ezután a turmixba teszem egy újhagyma vagy egy fél vöröshagyma társaságában. Sózom és borsozom. Hozzáöntöm a friss paradicsomlevet vagy a hámozott paradicsomot, és összeturmixolom. Újfent ízesítem sóval és borssal, illetve friss bazsalikommal.

Az elkészült krémes paradicsomszószt egy lábosba öntöm, és a betöltött paprikákat belerendezem. Takarékon, mintha húslevest főznék, fedő alatt, időnként megmozgatva, nehogy leégjen, 40-50 perc alatt készre főzöm.

Nézd meg a teljes adást!

Hiába edzel, ha ezt az 5 pontot megszegedhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171124-hiaba-edzel-ha-ezeket-a-pontokat-megszeged.htmlA lelkesedés, a motiváció és a kemény edzés is hiábavaló, ha nem vagy tisztában néhány fontos alapszabállyal. Ráadásul nemcsak az edzéstervre kell figyelni, hanem egyéb életviteli szokásokra is. Érdemes kicsit utánajárni, vagy profi segítséget kérni, ha komolyan akarod venni az életmódváltást. Íme, 5 hiba, amit feltétlenül kerülj el! Ez Zsír!OrigoEgészséges recept: fejtett bableveshttp://www.life.hu/ez-zsir/20171123-fejtett-bableves-egeszseges-recept.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!--7 inspiráló idézet a leghíresebb plus size modelltől, Ashley Grahamtőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171120-ashley-graham-plus-size-modell-inspiralo-idezetei.htmlAshley Graham plus size modelltől szinte nap mint nap tanulunk valamit a pozitív testképről, önmagunk elfogadásáról és szeretetéről, és arról, milyen hatással vannak a megszégyenítő, kritizáló kommentek embertársainkra. Tanuljunk tőle ma is: íme, 7 idézet Ashley-től. Ez Zsír!--Kristen Bell számára az egészség a boldogságnál kezdődikhttp://www.life.hu/ez-zsir/20171114-kristen-bell-tippjei-az-egeszseges-elethez.htmlAz egészség Kristen Bell számára kiemelt fontosságú. Mindennap odafigyel arra, hogy milyen ételekkel táplálja a testét, és fontos cél számára, hogy gyermekeit pozitív testtudatra és a sportolás szeretetére tanítsa. Ez Zsír!--Megjelent Tomán Szabina szakácskönyve: ezekkel az ételekkel fogyott 30 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20171109-megjelent-toman-szabina-elso-szakacskonyve.htmlFogyni és fogyókúrázni sokféleképpen lehet, de kevés az olyan módszer, ami bizonyítottan működik, ugyanakkor finom és változatos ételek elfogyasztását teszi lehetővé. Tomán Szabina receptjei viszont éppen azoknak szól, akik ragaszkodnak a jó ízekhez és nem vágynak önsanyargatásra. Ez Zsír!--Te is büszkén vállalod a striáidat? http://www.life.hu/ez-zsir/20171107-szeresd-a-striaidat.htmlA nők sokszor hajlamosak azt gondolni kisebb-nagyobb testi tökéletlenségükről, hogy egyedül vannak vele. Pedig minden nő pontosan tudja, milyen a súlyfelesleg, a narancsbőr vagy éppen a stria. Sok esetben ráadásul ezek nem lustaságból vagy az odafigyelés hiánya miatt alakulnak ki, így szégyellnivaló sincs rajtuk. Szerencsére ezt egyre többen gondolják így. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.