Ez volt az év legnagyobb fogyása: 140 kilót adott le a fiatal lány

diéta fogyás életmódváltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár a történet nem ebben az évben kezdődött, idén teljesedett be. Lexi Reed 2016-ban kezdett életmódváltásba, közel két év alatt pedig 140 kilót fogyott. A fiatal lány nem egyedül, hanem szintén túllsúlyos, habár jóval kevesebb súlyfelesleggel rendelkező párjával kezdett bele a fogyásba: ő 40 kilótól szabadult meg. 

Lexi 10 évvel ezelőtt, 16 évesen találkozott Dannyvel, akivel rögtön egymásba szerettek. Lexi ekkor már 136 kilót nyomott, a következő években viszont felszedett még közel 100 kilót. A közös étkezéseikkel annyira túlzásba estek, hogy volt olyan alkalom, amikor fejenként hét tányér ételt rendeltek az étteremben, ahova vacsorázni mentek. A cukrozott üdítők, a különböző desszertek, a magas kalóriatartalmú főételek megtették a hatásukat: mindketten - de főleg Lexi - komoly túlsúlyt szedtek magukra, ráadásul egyre több egészségügyi problémájuk lett. Amikor kérdésessé vált, hogy ilyen állapotban tudnak-e gyereket vállalni, komoly fordulóponthoz érkezett az életük.

Forrás: Instagram/fatgirlfedup

2016-ban, amikor Lexi közel járt a 230 kilóhoz, komolyan elhatározta magát a változás mellett, és párja is vele tartott. Lépésről lépésre haladtak: először is eldöntötték, hogy soha többet nem esznek gyorséttermi ételt, kizárólag a saját maguk által készített ételeket ették. Ezzel párhuzamosan az alkoholfogyasztásról és a cukrozott üdítőitalokról is lemondtak. Ahogy a leadott kilóktól egyre jobban tudtak mozogni, beiktatták a heti 5 edzést. A kezdeti nehézségeket kizárólag egymásba kapaszkodva tudták áthidalni: sokat beszélgettek a jövőre, hogy ne tévesszék szemül elől a nemes célt.

Forrás: Instagram/fatgirlfedup

Fogyás az Instagramon

Lexi a közösségi médiában folyamatosan kapcsolatban van a követőivel, mindent megoszt a fogyásáról. Beszél az edzéseiről, az étrendjéről, és hogy milyen nehézségeken kellett átmennie. Legutóbbi posztjában arról mesélt, hogyan biztatta magát, amikor elhatározta magát a változás mellett: "A holnapi nap az elkövetkezendő életed első napja. Továbbra is csak beszélsz a fogyásról, vagy meg is fogod csinálni? Nincs több kifogás! Nincs többé félelem! Nem kell így élned életed hátralevő részében, Lexi. Vállalj felelősséget a jövődért: menj be az edzőterembe, és mutasd meg minden embernek, aki megkérdőjelezi a terveidet, hogy mire vagy képes. Bizonyítsd be nekik!"

Lexi egyre ügyesebb szakács lett, így nem sóvárogtak a gyorséttermi ételek után. Egészséges, de ízletes, kellemesen fűszeres ételeket csináltak otthon, amivel jól is tudtak lakni. Néhány hónapnak kellett csak eltelni, hogy a változások szokásokká váljanak és kiüssék a régi beidegződéseket. Lexi azért is büszke különösen a fogyására, mert drasztikus diéta és műtét nélkül érte el, amit elért. Az életmódváltásban hitt, és végig ezt az utat követte az egészsége érdekében. Lexi olyan szinten megszállotja lett a sportnak, hogy elképzelni sem tudja a napját a reggeli 30 perces elliptikus tréner edzés nélkül. Kitartásának meglett az eredménye: másfél év alatt közel 140 kilót adott le.

Forrás: Instagram/fatgirlfedup

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.