Tejtermékek, glutén és cukor nélkül élt 3 hónapig a blogger, Michelle: ezt tapasztalta

Forrás: Instagram/mikey_k -
blogger cukor tejtermék glutén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michelle mindig is egészségesen étkezett, de miután megtudta, hogy nincs rendben a vércukorszintje, belefogott egy keményebb diétába. Táplálkozási tanácsadó instrukcióit követve 3 hónapra elhagyta a tejtermékeket, a glutént és a cukrot.

Egészséges életmódja ellenére a 40 éves Michelle megtudta, hogy probléma van a vércukrával, ezért úgy döntött, hogy komoly diétába kezd kikérve egy táplálkozási tanácsadó véleményét. Három hónapra elhagyta a tejtermékeket, a glutént tartalmazó élelmiszereket, és a cukrot, majd beszámolt a tapasztalatairól.

Michelle komolyan betartotta a diétát Forrás: Instagram/mikey_k

Ragyogó lett a bőre

Michelle számára nehéz volt elhagyni a tejtermékeket, hiszen rendszeres sportolt, így rengeteg joghurtot és tejet fogyasztott. Még a diéta megkezdése előtt azonban felhagyott ezekkel a termékekkel, és azt tapasztalta, hogy elképesztően szép lett a bőre, és nem is száradt ki többé. Így sajtok helyett csonthéjasokkal dobta fel a salátáját és pestóval, ami hű társa lett a diétája alatt, mert olyan egyszerű ételeket is ízletessé lehet vele tenni, mint például a grillezett csirkemell.

A saláta nem köret

Korábban az étkezések végére hagyta a salátát, amit így gyakran el sem fogyasztott, de a kemény diéta alatt rájött, hogy főételként is megállja a helyét, ráadásul nagyon finoman el lehet készíteni, főleg, ha saját magának csinálja az ember.

Ismerkedés a fűszerekkel

A tejtermékek nagyon sok ételt fel tudnak dobni, de ha nem használhatjuk, akkor muszáj a kreatívnak lenni. Michelle viszonylag egyhangúan főzött azelőtt, de rá kellett jönnie, hogy a fűszerek gazdagabbá teszik az ételeket, a szószokkal viszont vigyáznia kellett, hiszen szinte mindenben van cukor, és a glutén is sok élelmiszerben megtalálható, emiatt pedig folyamatosan bújnia kellett az ételek címkéit.

Csalónap

Azt hinné az ember, hogy ilyen aszkéta életmód után a mennyországba jut, ha olykor bekap egy-két olyan ételt, ami tiltólistás, Michelle viszont az ellenkezőjét tapasztalta. Amint olyat evett direkt, vagy véletlenül, amit már hetek óta mellőzött, egyből elkezdett fájni a gyomra.

Tapasztalat


Folyamatosan mérte vércukorszintját Michelle a 3 hónap alatt, és a diéta letelte után az eredménye sokkal jobb lett, jóval a határvonal alatt maradt. Eldöntötte, hogy a tejtermékekenek továbbra sem enged, de tapasztalatai szerint a glutén nem okozott neki problémát, a cukor viszont maga az ördög!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.