Egészséges recept: zöldbabfőzelék húsos rolóval

2018.01.06. 19:41

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

A főzelékhez:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 cs újhagyma
  • 1 db Tv paprika
  • 10 dkg burgonya
  • 2 cs petrezselyem zöldje
  • őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl

A rolóhoz:

  • 30 dkg darált hús (választható)
  • 10 dkg reszelt félzsíros sajt
  • 20 dkg paszternák
  • frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl étolaj a sütéshez
Zöldbabfőzelék húsos rolóval Buday módraForrás: Keverd újra, Buday!

Elkészítése:

A vékonyra karikázott újhagymát, a kis kockára vágott kevés TV paprikát a vágott babbal együtt nagyon kevés vízben puhára párolom. Kevés fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítem, adok hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet is. Hozzáforralom a tejfölt. Ha többet készítek, és kicsit sűrűbb főzeléket szeretnék, akkor belefőzök egy szem burgonyát is. Amikor a bab megpuhult, kiveszem a burgonyát a megfőtt bab egy részével együtt, és pürésítem. Ezzel a pürével sűrítem be a főzeléket.

A rolóhoz a darált húst összekeverem reszelt sajttal, és reszelt friss paszternákkal. Sózom, aztán frissen őrölt borssal is megszórom. Keverek hozzá zúzott fokhagymát is, majd egy tojással összedolgozom. Hüvelykujjnyi hengereket formázok belőle, és serpenyőben kevés zsiradékon megsütöm.

 

Nézd meg a teljes adást!

receptzöldbabzöldbabfőzelék