Recept: sörben sült csirke zöldségekkel

2018.01.20. 19:53

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg főtt füstölt sonka
  • 15 dkg barna csiperkegomba
  • 15 dkg póréhagyma
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg teavaj
  • frissen őrölt bors
  • 2 dkg barna cukor
  • 3 dl barna sör
  • 1 dl napraforgó olaj a ropogósra sütéshez

 

Sörben sült csirke zöldségekkelForrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

A csirkét szétszedem combjára és mellére. A húsrészeket, csontostul és bőröstül besózom és frissen őrölt borssal beszórom. Enyhén, mintha csak sóznám, barna cukorral is megszórom, majd hagyom állni legalább fél órát. Fele olajban, és fele vajban közepes lángon egy serpenyőben mindenhol megpirítom. Ezután kis kockára vágott sonkát, kelkáposztát, gombát, valamint 1 cm vastagra karikázott póréhagymát szórok mellé, majd ráöntöm a barna sört, felforralom, és puhára párolom benne a zöldségeket és a húst. Ha kell, akkor vízzel pótlom az elpárolgott folyadékot.

Ha ropogósan szeretném enni, akkor a megpuhult csirkét kiveszem a serpenyőből, és egy másik serpenyőben kevés olajon ropogósra sütöm a bőrös részeit. Vigyázok, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz. Elég, ha csak szépen megkaramellizálódik a csirkemell bőre.

Nézd meg a teljes adást! 

sörcsirkerecept