Recept hétvégére: kímélő gulyásleves

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
gulyásleves recept egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg marhahús (lábszár, inazott nyak, lapocka vagy egyéb apró húsnak való rész)
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom,
  • 1 db tv paprika
  • 5 dkg árpagyöngy
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt piros paprika
Kímélő gulyásleves Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockára vágott tv paprikát, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és a reszelt zellergumót megpirítom egy fazékban. Ráteszem a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítom. Sóval és őrölt köménymaggal ízesítem. Amikor kiadta a levét a hús, rövid szaftban majdnem puhulásig párolom. Ekkor rászórom a felkockázott sárgarépát, zellerkockát, és petrezselyemgyökeret. Megszórom a piros paprikával, elkeverem, és felöntöm a kívánt mennyiségű vízzel, nagyjából 2 literrel. Amikor felforrt, szórok bele egy kevés árpagyöngyöt csipetke helyett.

Nézd meg a teljes adást!

Gránátalma: jótékony csodaszer a téli hónapokbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180124-granatalma-vitaminban-es-asvanyi-anyagban-gazdag-gyumolcs-telre.htmlA téli vitaminpótlás és antioxidáns-bevitel egyik legfontosabb szereplője a csodás piros kis magokat rejtő gránátalma. Most eláruljuk, miért fontos a fogyasztása, és hogyan lehet a lehető legkönnyebben megpucolni. Ez Zsír!--Így veheted rá magad a hideg, téli napokon a sportolásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20171121-igy-veheted-ra-magad-a-hideg-esos-napokon-a-sportolasra.htmlMíg nyáron akár korán reggel is szívesen kipattanunk az ágyból egy kis sportolásra, ősz végén a rövid nappalok, a hideg, nyirkos idő nem a leghívogatóbb a kiadós edzéshez. Ilyenkor mindenre nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig tudjuk jól: a nyári alak télen készül. Íme, 5 tipp, amivel könnyebben elindulsz majd a célod megvalósítása felé! Ez Zsír!OrigoInterjú Simon Szandrával: a 9. hónapban jár a híres fitneszedzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180117-interju-simon-alexandra-fitnessjunkie-fitnesz-edzovel-terhessegrol-es-edzesrol.htmlSimon Alexandra, vagy ahogy a social mediában ismerik, Fitness Junkie rengeteg ember életét változtatta már meg, és tette boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá edzésprogramjának és táplálkozási programjának köszönhetően. Most viszont ő áll nagy változások előtt, a fitneszedző ugyanis a 9. hónapban jár. Várandósságról, edzésről, helyes táplálkozásról és boldogságról beszélgettünk vele. Ez Zsír!--Recept: sörben sült csirke zöldségekkelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180117-recept-sorben-sult-csirke.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!Origo7 jel, hogy túl sok cukrot eszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180116-jelek-hogy-tul-sok-cukrot-eszel.htmlA cukorral az a baj, hogy szinte mindenben van. Nemcsak az édességekkel viszünk be sok cukrot, de a feldolgozott élelmiszerekkel is, amiktől jobb óvakodni, ugyanis rengeteg mesterséges adalékanyagot is tartalmaznak. De a cukorhoz visszatérve, nagyon oda kell figyelni, hogy mennyit viszünk be a szervezetünkbe, ugyanis többféle betegséget is okozhat. Ez Zsír!OrigoA jó diéták 10 ismérvehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180116-a-jo-dietak-10-pontja.htmlA jófajta diétát valójában életmódváltásnak hívjuk. Sokakat viszont megijeszt ez a szó, ugyanis hosszú távú elköteleződést jelent, míg a diéta a köztudatban egy gyors fogyási módszert takar. Ennek azonban nem szabad bedőlni. Hogy jól tudj választani a különböző fogyókúrás módszerek között, megmutatjuk a jó diéták 10 ismérvét. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.