Kettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekből

2018.02.10. 22:02

Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Koktél:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
CéklakoktélForrás: Shutterstock

Fasírt:

  • 2 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 6 dkg zöld saláta
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg zabpehely
ZöldségfasírtForrás: Shutterstock

Elkészítése:

Koktél: A céklát, a sárgarépát, a zöld salátát, az almát gyümölcs centrifugán átengedem.

Fasírt: A centrifugában maradt száraz rosthoz keverek tojást, zabpelyhet, ízesítem sóval, borssal, és egy kevés zúzott fokhagymával. Serpenyőben fasírtnak formázva kisütöm.

Tipp
A présben maradt zöldségekből krémet is lehet készíteni. Ekkor nem kell bele zabpehely, fokhagyma és tojás. Mindössze annyi a feladat, hogy egy serpenyőben megkaramellizálom a zöldséget és mogyoróolajjal együtt kikeverem zöldségkrémnek.

Nézd meg a teljes adást! 

zöldségegészséges életmódreceptkoktél