Recept: hagymás bab kolbászos tojáslepénnyel

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
tojás recept bab kolbász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 dkg zabpehely
  • 60 dkg főtt száraz bab
  • 30 dkg zeller gumó
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg száraz kolbász
  • 5 dkg füstölt hús
  • frissen őrölt bors
  • 2 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg mustár
  • 0,5 dl étolaj
  • 6 dkg reszelt trappista sajt
Hagymás bab kolbászos tojáslepénnyel Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése

A babot sós vízebn megfőzöm egy nagyobb darab zellerrel és a babérlevelekkel együtt. Serpenyőben kevés napraforgó olajon megpirítom a vékony szeletekre vágott lilahagymát és a pórét, hozzáadom a felkarikázott szárazkolbászt és a füstölt húst is. Megszórom petrezselyemzölddel, és beleteszem a kis kockára vágott kaliforniai paprikát. Mehet bele a főtt bab is a kis kockákra vágott zellerrel együtt. Egy keveset a bab főzőlevéből visszaöntök az ételre. Ízesítem zúzott fokhagymával és mustárral. Még egyszer megforralom, és ezzel el is készült.

A tojásokat egy kevés zabpehellyel felverem, megsózom, belekeverem a reszelt sajtot, és forró serpenyőbe öntöm, amit aztán rögtön beteszek a forró sütőbe. Így kapom azt a finom tojáslepényt, ami a hagymás bab körete lesz.

Nézd meg a teljes adást:

Zoe Saldana elutasítja a diétákat: az egészséges életmód hívehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180216-zoe-saldana-a-galaxis-orzoi-sztarja-az-egeszseges-eletmod-hive.htmlA galaxis őrzői forgatási napjain öt órát töltött a sminkszékben Zoe Saldana, hogy Gomorrává váljon. A sminkmesterek rémálma az ebédidő volt, amit viszont a színésznő soha nem hagyott ki, hiszen a rendszeres étkezés is része életmódjának. De mindig nagyon vigyázva kellett ennie, nehogy pár csepp leves végigfolyjon az állán, vagy lecsöpögtesse magát valamivel, az ugyanis újabb plusz órákat vett volna igénybe, hogy megfelelően kijavítsák. Ez Zsír!OrigoA hétvége receptje: sült csirkecomb kelkáposztával, gombás árpagyönggyelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180216-recept-sult-csirkecomb-kelkaposztaval-gombas-arpagyonggyel.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoA magyar G. I. Jane: Buttás Viktória katona és fitneszmodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180213-buttas-viktoria-katona-es-fitneszmodell-tortenete.htmlA 36 éves Buttás Viktória hivatásos katona, emellett igazi sportrajongó. Vallja, ha munkája mellett több időt tudott volna az uszodában tölteni, máig is az úszás lenne a legnagyobb szerelme. Az élet azonban máshogy hozta: Viktória a fitnesz világában tudott igazán kiteljesedni. Ebben az évben öt versenyen indult, és mindenhonnan éremmel tért vissza. Idén a világbajnoki győzelem a cél. Ez Zsír!--Éld át életed legjobb szaunázásáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180215-szaunaprogram-az-igazi-feltoltodes.htmlHa már igazán unod a telet, a hideget és a szürkeséget, akkor ne is gondolkodj tovább: neked egy kiadós szaunázásra van szükséged, hogy testileg és lelkileg is feltöltődhess! Ez Zsír!OrigoKettő az egyben egészséges recept: koktél és fasírt zöldségekbőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180208-recept-egeszseg-koktel-es-zoldseg-krem.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell, hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoUnod a rizst és a krumplit? Ezt a köretet próbáld ki!http://www.life.hu/ez-zsir/20180208-koret-recept-hajdinabol-es-quinoabol.htmlAmi a köreteket illeti, sokan nagyon egyoldalúan étkezünk, pedig a rizs, a krumpli és a párolt zöldség hármasa hamar unalmassá válik. Éppen ezért érdemes jobban megismerkedni a gabonákkal, amelyekből fantasztikus köretek és akár egytálételek is készíthetők. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.